Connect with us

Politika region

Srpska napredna stranka zvanično najavila skup „Srbija nade“ za petak u Beogradu

Photo: Unsplash

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da će skup „Srbija nade“ biti održan u petak, 26. maja u 19 časova ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Ta stranka je pozvala „sve ljude dobre volje“ da dođu na taj skup, za koji tvrde da će biti „najveći skup u istoriji Srbije“.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ranije je najavljivao da će tokom obraćanja na tom skupu govoriti o mogućim ostavkama u Vladi Srbije i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima pre kraja godine.

Mediji su prethodnih dana pisali o više navodnih primera pritisaka na zaposlene u javnim preduzećima i drugim institucijama i „kvotama“, odnosno obaveznom prisustvu tom skupu.

Opozicione stranke i nevladine organizacije više puta su pozvale Vučića da otkaže taj skup, uz ocenu da se njime prave još veće podele u društvu, u osetljivom trenutku nakon dva masovna ubistva u kojima je 18 osoba izgubilo život, a više od 20 povređeno.

U Srbiji su prethodna dva petka održani protesti „Srbija protiv nasilja“, na koje su pozivale proevropske opozicione stranke, a novi skup zakazan je za subotu, 27. maj.

Za 27. maj zakazana je i izborna Skupština SNS-a, nakon koje Vučić, kako je više puta najavio, najverovatnije više neće biti predsednik te stranke.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu