Connect with us

Politika region

Srpska napredna stranka: „Opozicija samu sebe bojkotovala na sednici Skupštine grada Beograda“

Foto: Unsplash

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da se odbornici opozicionih stranaka u Skupštini grada Beograda nisu pojavili na sednici, na kojoj se odlučivalo o članovima Gradske izborne komisije i ocenila da je opozicija na taj način „bojkotovala samu sebe“.

„Na taj način smo došli u do sada nezapamćenu situaciju da su samo glasovima pozicije usvojeni predlozi opozicije. Da nije tužno, bilo bi smešno“, naveo je u saopštenju član Glavnog odbora SNS Aleksadar Mirković.

Skupština grada Beograda imenovala je novi sastav Gradske izborne komisije. Za predsednika je imenovan Zoran Lukić, a za njegovog zamenika Vojkan Tomić, obojica ispred odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“.

Među novoizabranim članovima i njihovim zamenicima nalazi se 10 članova odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, četiri člana odborničke grupe „Savez za Srbiju“ i po dva člana odborničkih grupa „Aleksandar Šapić – gradonačelnik“, „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“, „Građanski demokratski forum – Inicijativa žena Srbije“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu