Connect with us

Razne vesti

Srpska lista: „Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove“

Photo: Unsplash

Srpska lista najoštrije je osudila sinhronizovani napad Aljbina Kurtija na Srbe i na severu i na jugu Kosova i Metohije, navodeći da se sve čini sa ciljem njihovog proterivanja.

„Danas Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada. Plaše svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću, bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika“, navodi se u saopštenju.

Teror kojim smo kao narod izloženi na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi. Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini, koje može da izazove haos na ovim prostorima, navodi Srpska lista.

Pripadnici Kosovske policije i Carine sproveli su akciju kontrole proizvođača alkoholnog pića u Velikoj Hoči, prenosi KoSSev.

Carina je saopšila da je odlučila da zapleni više od 40.000 litara vina i rakije u Velikoj Hoči, pošto je utvrđeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, neovlašćeno proizvode alkoholna pića.

Oni su demantovali navode iz Beograda da se provera vrši na nezakonit način.

Lokalni mediji prenose da zaplena još nije završena i da su se građani i juče okupili ispred vinarije u tom selu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Razne vesti

„Balet Dortmund“ gostuje u Madlenianumu

Foto: Pixabay

Kompanija „Balet Dortmund“ iz tog nemačkog grada, sa tandemom autora i igrača Lusijom Lakarom i Metjuom Goldingom, gostovaće u 20 sati u Operi i teatru Madlenianum.

„Balet Dortmund“ gostuje sa predstavom “U tišini noći” u okviru 20. izdanja Beogradskog festivala igre.

Premijera ove jednočasovne predstave održana je 2021. godine u Theater Dortmund.

Igrački komad predstavlja putovanje kroz noć sa svetskim baletskim zvezdama Lusijom Lakarom i Metjuom Goldingom, u kome se prepliću sadašnjost i prošlost, i otkriva se priča u kojoj su emotivna skrovišta dvoje ljudi osvetljena iz različitih perspektiva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu