Connect with us

Crna Gora

Sreda 15.06 – Saopštenje za javnost SNP CG

Saopštenje za javnost SNP CG
(15. 6.2022.)

Nema građanina Crne Gore kome danas nije potpuno jasno da ni nakon četiri mjeseca, Demokrate ne mogu da prežale što i dalje nijesu na vlasti.

Svakoga dana plaču, tužakaju, izmišljaju i posebno napadaju Socijalističu narodnu partiju uprkos tome što mi nijesmo glasali ni za rušenje Krivokapićeve vlade, ni za smjenu Alekse Bečića.

Radi građana Crne Gore ponavljamo jednu jedinu istinu o kreditu Vladimira Jokovića – postoji samo jedan kredit koji je 2008. godine uzeo na deset godina kod Hypo Alpe Adria banke i koji je u 120 rata u potpunosti otplaćen do 2018. godine. I nikada više nije uzeo ni jedan jedini kredit. Naš predsjednik javno daje i ovlašćenje Demokratama da uđu u sve njegove papire i dokumentaciju i poručuje im da im poklanja svu svoju imovinu ukoliko pronađu bilo kakav kredit mimo ovoga jednoga koji je otplaćen.

Predsjednik Joković Demokratama poručuje i to da se obavezuje da će napustiti svaku političku funkciju ukoliko bi oni dokazali, a ne izmišljali, lažne vijesti i afere o kreditu Vladimira Jokovića. Joković im obećava i da će, iako mu to najteže pada, glasati za Demokrate na svim narednim izborima ako bi pokazali dokaze za tvrdnje o kreditu koje danima pokvareno plasiraju u javnost. Naravno, pod uslovom da Demokrate tada budu postojale.

Još jedna stvar je građanima očigledna – toliko su Demokrate ogrezle u mržnji, i prema nama i prema mnogima drugima, da je to jedan od razloga zbog kojeg ih članstvo i simpatizeri masovno napuštaju. Ovo slabljenje Demokrata podrazumijeva i to da međunarodni partneri u njima ne vide ozbiljnog sagovornika ni za jedno pitanje i da bez najozbiljnijeg unutrašnjeg preispitivanja za tu stranku nema perspektive.

Zato umjesto što se bave izmišljanjima o Jokovićevim višemilionskim kreditima i stotinama godina vraćanja tih kredita, Zdravkovim juniorima preporučujemo da razmisle o sledećim pitanjima i da odgovorima pokažu da su marljivi politički đaci:
1. Koji je to “genije” doveo Demokrate do toga da im mandat na vlasti traje kraće od najkraćeg u istoriji obnovljenog višepartizma u Crnoj Gori?
2. Kako je bilo moguće da Aleksa Bečić bude predsjednik Skupštine kraće od najgoreg predsjednika Skupštine Crne Gore u njenoj istoriji?
3. Da li je za Demokrate dobro ili loše što u Skupštini Crne Gore nema ni jedne političke stranke koja bi sa njima gradila političko savezništvo?
4. Koji je to “strateg” za svega godinu dana, Aleksu Bečića transformisao od perspektivnog do političara bez ikakve perspektive?
5. Zbog čega i zbog koga je koalicioni kapacitet Demokrata danas na nuli?
6. Zašto su uoči kongresa SNP-a u Beranama, tadašnji naši juniori lagali da neće napustiti SNP-a, a onda su ipak otišli?
7. Ko je taj u strukturi Demokrata koji je svojim djelovanjem Demokrate učinio manje uticajnim čak i od zaboravljenog Zdravka?
8. Da li su Demokrate sposobne za jednu ljudsku i politički racionalnu stvar – da umjesto optuživanja drugih za sve i svašta preispitaju sebe i svoje djelovanje?
9. Kada će Demokrate javno, a ne tajno (kako pojedini njihovi funkcioneri sada rade), da čestitaju SNP-u za političko djelovanje koje naše društvo usmjerava ka progresu?
To je jedan dio pitanja. Kada i ako Zdravkovi juniori polože ovaj dio ispita, prelazimo na sledeći nivo sa novim pitanjima I nadamo se odgovorima makar za prelaznu ocjenu.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket

Crna Gora

Izjava za javnost: Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane

Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane
U ime OO SNP Berane i u svoje lično ime, čestitam svim građankama i građanima Berana 21. jul – Dan opštine.
Naša opština sa svim svojim potencijalima, prirodnim ljepotama, dobrom i kvalitetnom turističkom ponudom i ljudskim kapacitetima, jedna je od najperspektivnijih opština na sjeveru naše zemlje.
Politikom održivog razvoja i iskorišćavanjem takvih potencijala može biti mjesto u kojem će mladi nalaziti svoju perspektivu i razvijati svoja znanja, a za šta se SNP uvijek zalagao.
Nastaviti sa projektima koji su započeti u prethodnom periodu, kako u gradu tako i u ruralnim područjima, pomoći poljoprivrednim proizvođačima, stvoriti još bolje uslove za život mladih ljudi, otvoriti nova radna mjesta, nastaviti sa investicijama koje su započete, a svemu ovome SNP je dao svoj veliki doprinos u prethodnih osam godina, bitno je nastaviti u tom duhu i građane naše opštine staviti na prvo mjesto.
Građani Berana su uvijek bili primjer zajedništva i međusobnog poštovanja bez obzira na političku, vjersku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost, u to ime svim mojim sugrađanima upućujem najiskrenije čestitke.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu