Povežite se sa nama

Ekonomija

Srebrno jezero u finišu priprema za turističku sezonu

Objavljeno

on

U toku su radovi na čišćenju i uređenju jezera i plaže kojima se Srebrno jezero priprema za predstojeću turističku sezonu.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište,  podsetio je da je prošlogodišnja sezona, uprkos pandemiji, bila veoma uspešna čime su bili zadovoljni i svi koji se bave turizmom, a kojih je u ovoj opštini oko četiri stotine.

Bogat sadržaj na Srebrnom jezeru već postoji, hoteli, akva-park, kongresne dvorane, Кošarkaški kamp Miloša Teodosića, marina, dva turistička broda, restorani, sportski tereni…  A ove godine u ponudi će se naći i neki novi sadržaji za posetioce.

Uređujemo plažu na Srebrnom jezeru gde je opština izdvojila negde oko 5.000.000 dinara i gde treba sa nekih 2.800 kubika da se plaža naspe, da se očisti trava i da dočeka goste kvalitetnije nego što je bilo prošle godine – rekao je Milić.

Sezona u ovoj opštini počinje sa praznikom rada, od 1. maja i bogata je dešavanjima – od manifestacija Dani cveća i meda, Alaskih večeri, Carevčevih dana, Međunarodfnog filmskog festivala Silafest, Pasuljijade, Gitarijade i mnogih drugih.

Predsednik opštine je buduće goste pozvao da, pored Srebrnog jezera i lokalne turističke ponude, obiđu i obližnju Ramsku tvrđavu, Viminacijum, Golubačku tvrđavu, manastire Tumane i Nimnik kako bi upotpunili sedmodevni ili duži boravak na jezeru.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Massage House baner

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu