Connect with us

Politika region

Srđan Milivojević (DS): „U Srbiji više neće biti izbora pod uslovima koje diktira Aleksandar Vučić“

Photo: Unsplash

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je da u Srbiji više neće biti izbora po uslovima koje, kako je rekao, diktira Aleksandar Vučić.

Komentarišući Vučićevu najavu raspuštanja vlade i raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora za septembar, Milivojević je agenciji Beta kazao da nikakvih izbora neće biti „po Vučićevim izbornim uslovima“.

„Od Aleksandra Vučića više ništa ne zavisi, ni datum raspisivanja ni održavanje izbora. Neće biti izbora pod uslovima koje on diktira“, naglasio je poslanik.

Dodao je da predsednika Srbije ništa ne sprečava da ispuni sve zahteve građana čiji je cilj da se zaustavi nasilje u Srbiji.

Milivojević je rekao da će opozicija zajednički artikulisati sve zahteve građana i da odstupanja neće biti.

„Nećemo dozvoliti da dođe do eskalacije narodnog gneva. Učinićemo sve da protesti ostanu dostojanstveni i veličanstveni i pre svega da budu usmereni protiv nasilja“, kazao je on.

Milivojević je istakao da Srbija od petka više nije privatna država Aleksandra Vučića.

„Nakon masovnih protesta protiv nasilja, Srbija počinje da liči na državu u kojoj se pitaju građani. Predsednik Vučić više neće moći da krši Ustav“, ocenio je poslanik.

On je naglasio da građani i opozicija neće dozvoliti Vučiću da na silu ostane na vlasti.

„Vučić nam preti nekim novim Majdanom, a mi mu poručujemo da nećemo dozvoliti novu Budimpeštu ili novi Prag u srcu Evrope. Ovo nije 1968. godina, pa da tenkovi gaze narod. Koliko god Vučić bude prizivao mržnju i na silu pokušavao da ostane na vlasti, to mu neće biti dozvoljeno“, zaključio je Milivojević.

Učesnici protesta održanih u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Požegi, Čačku…, zahtevaju hitno zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, uključujući i smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu