Povežite se sa nama

Informacione Tehnologije

Srbin Željko Miladinović najbolji Data & AI stručnjak na svetu

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Željko Miladinović, Software Developer u kompaniji Levi9, proglašen je za najboljeg Data & AI stručnjaka na svetu.

Ovu titulu osvojio je pobedom na Svetskom prvenstvu #C3CloudSkillsCup, u organizaciji Leading Learning Partners Association – LLPA (Winner of Learning 2020 Microsoft Partner of the Year), ostvarivši najbolje rezultate u odnosu na kolege iz 17 različitih zemalja, piše Bizlife.rs.

Motivacija da svoje znanje uporedi sa drugim ekspertima Željka je vodila i kroz srpsko takmičenje, Cloud Skills Cup, na kom je osvojio prvo mesto i kvalifikaciju za Svetsko prvenstvo. Osnovna priprema za to globalno nadmetanje bila je priprema za Azure Data Science sertifikat, još jedan koji Željko namerava da ima u svojoj kolekciji, zajedno sa još 3 Microsoft Azure sertifikata.

„Mislim da je AI oblast kojoj predstoji veliki razvoj i velika primena u mnogim delatnostima koja će drastično da izmeni svet u kojem živimo. Sam razvoj veštačke inteligencije je veoma izazovan i pri tome se koriste velike količine podataka koje treba pravilno pripremiti kako bi se sistem istrenirao da predviđa i klasifikuje sa velikom verovatnoćom pogađanja. Velika primena AI je omogućavanje računaru da vidi, čita, čuje, govori i razgovara“,  kaže Željko.

Azure pruža mnoge DB i AI service, a svi ti servisi se kroz Azure mogu integrisati u .NET okruženju, koji je takođe Microsoft tehnologija, a upravo ovo je spojnica Željkovog posla i interesovanja.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacione Tehnologije

Ovu verziju android sistema mobilnih telefona možete da bacite

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Prema zvaničnim informacijama, mnogi android telefoni uskoro neće imati nikakvu funkciju, pa ukoliko ih imate, to znači i da možete da ih bacite. Naime, 27. septembra Gugl ukida podršku za seriju telefona uvedenu 2010. godine.

Poslednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, i u pitanju su mobilni telefoni sa operativnim sistemom Android 2.3.7 (poznatijem i kao Medenjak/Gingerbread).

I upravo na svima njima od 27. septembra ove godine praktično prestaje podrška i sa njima više nećete moći da se prijavite na Google nalog. A, to znači, da će vam praktično biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da koristite ovaj telefon, na njemu nećete moći da koristite Guglove aplikacije kao što su Gugl mape, Gmejl, Jutjub, Gugl Plej i sl. niti ćete moći da ažurirate, instalirate i koristite bilo koju drugu aplikaciju.

Iz kompanije su najavili da kada budete pokušali da se ulogujete u svoj nalog ili koristite neku od Guglovih aplikacija, možete očekivati da vam iskakače „sistemska greška“ koja će vas upozoriti na postojanje greške kod vašeg korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim Guglovim statistikama u svetu je 0,3 % svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, ali nije za zanemariti imajući u vidu ukupan broj mobilnih aparata.

Način da zaobiđete zabranu

Jedno rešenje da izbegnete posledice jeste da zamenite telefon za onaj, koji u sebi ima instaliran Android 3.0 i noviji. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak „menadžer zajednice“, da neke od Guglovih servisa pređete da koristite putem pretraživača.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu