Connect with us

Atletika

Španović: Tužna što ne idem na EP, pripreme za OI ostaju

FOTO: Pixabay

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je tužna što će zbog povrede propustiti Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunu.

EP u dvorani u poljskom Torunu na programu od je od 5. do 7. marta, a Španović je trebalo da juriša na četvrto uzastopno zlato u skoku udalj, pošto je na prethodna tri prvenstva (2015, 2017. i 2019. godine) bila na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Iskreno sam mislila da ću ovaj vid komunikacije sačuvati za sledeći vikend kada sam mislila da ću se obratiti kao četvorostruka prvakinja Evrope. Ali, očigledno da to nije plan za mene. Dobila sam mnogo poruka i iskoristila sam priliku da se javim, da potvrdim da sam doživela povredu na jučerašnjem treningu u Beogradu. To je trebalo da bude poslednji tehnički treningu, pred put u Torun – rekla je Španović u video snimku na svom Jutjub nalogu.

Ivana Španović dodala je i da je neizmerno tužna što ne odlazi u Torun, najviše zbog toga što je cela godina bila u znaku pandemije. Uz sve to došla je i povreda, od koje se oporavila. 

Nije kraj i kad budem sutra otišla da snimim, nadam se da neće biti strašno i da ću moći da se vratim treninzima koliko već sutradan. Pripreme za Tokio ostaju iste, čeka me i prvi miting Dijamantske lige u maju. Naravno, najveći cilj je Tokio, a to će biti moje poslednje Olimpijske igre. Podređena sam tome i želim da budu moje najbolje Igre do sada. Ako mogu ikakav savet da dam bilo kome je da nikada ne živite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite i da utiču na ono što radite – navela je Španović.

Najbolja srpska atletičarka imala je poruku i za sve one koji je prate i zahvalila se na podršci.

Radite na sebi, to nikada nije bačeno vreme i protraćen trud. Fokusirajte se na ono što volite i što vas ispunjava, ja ću nastaviti da radim ono što najbolje znam. Nekad sa uspehom, nekad sa manjim uspehom, mislim da je kretanje najbitnije. Hvala na podršci i obaveštavaću vas kako ide oporavak i čujemo se posle Olimpijskih igara da sumiramo utiske o sezoni – zaključila je Španović.

Španović je na predstojećem EP trebalo da skače za četvrto uzastopno zlato u skoku u dalj, pošto je na prethodna tri prvenstva (2015, 2017. i 2019. godine) bila na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Na stazu se vratila u januaru, posle 16 meseci pauze, pobedila je na mitingu u Dizeldorfu, postala je šampion Srbije, trijumfovala na Balkanijadi i Serbian Indoor Openu.

(RTV)

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Atletika

Beogradska asocijacija za školski sport organizovala prvenstvo u atletici

NA FINALU ŠKOLSKOG PRVENSTVA 940 TAKMIČARA

Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, sjajno je organizovala i gradsko prvenstvo u atletici, za uzrast osnovnih i srednjih škola.

Uz minut ćutanja i pojačane mere bezbednosti koje su sprovodili članovi tima Pretor, talentovani dečaci i devojčice nastupali su u atletskoj dvorani u Bulevaru oslobođenja.

Na takmičenju u sledećim disciplinama: skok u dalj, bacanje vorteksa, 60 metara, 300 metara, 600 metara, štafeta 4 x 100 metara, skok u vis, skok u dalj i bacanje kugle, pravo učešća ostvarili su pobednici sa opštinskih takmičenja.

Medalje su delili legenda atletike Dane Korica, kao i sportski koordinatori BAŠS Vladimir Tica, Goran Ivković i Marko Vukadinović.

U Beogradskoj asocijaciji nema stajanja. Sprovode se akcije – edukacija dece bezbedne na internetu i bezbednost u saobraćaju.

Sprovedena je promotivna aktivnost za osnovce, koji su se oprobali na veslačkim ergometrima.

Predstoji sprovođenje novog projekta tokom letnjeg raspusta, pod nazivom „Bezbedan sport školaraca – bezbedno odrastanje“.

Sve manifestacije na kojima učestvuju školarci su besplatne.

FOTO – BAŠS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu