Connect with us

Politika region

Skupština Srbije završila redovno prolećno zasedanje

Photo: Unsplash

Skupština Srbije završila je danas redovno, prolećno zasedanje parlamenta, uz državnu himnu i gardiste, ali će rad nastaviti sutra na vanrednom zasedanju koje počinje u 15 sati.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić sazvao je za sutra, na zahtev 106 narodnih poslanika, treće vanredno zasedanje, a u zahtevu za sazivanje utvrđen je dnevni red sa tri tačke.

Prva tačka je izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta ove godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podneo REM, saopšteno je iz Skupštine. 

Na dnevnom redu je i predlog formiranje anketnog odbora koji će preispitati okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smederava i Mladenovca – u Malom Orušju i Duboni, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Poslanici treba da razmatraju i predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Sednica u okviru redovnog redovnog, prolećnog zasedanja, na čijem su dnevnom redu te tri tačke, počela je 18. maja, a poslanici su 25. maja počeli razmatranje izveštaja REM.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Nadzorni odbor za izbornu kampanju smatra da Aleksandar Vučić ne vodi funkcionersku kampanju

Photo: Unsplash

Opozicioni član pomenutog odbora Slobodan Prvanović saopštio je da je na sednici ponovo glasano o osnovanosti njegovog predloga da se osudi zloupotreba položaja Predsednika Republike, u vezi sa funkcionerskom kampanjom.

Podsetio je da je njegov predlog obuhvatao i da se uputi zahtev Tužilaštvu da pokrene postupak i da se pozove Agencija za sprečavanje korupcije da o tome zauzme stav.

„Uprkos tome što je Vučić sam izjavio da, iako je predsednik svih građana, učestvuje u predizbornoj kampanji i podržava jednu političku opciju, kolege su smatrale da je moj predlog neosnovan“, naveo je Prvanović.

Dodao je da pet članova Nadornog odbora smatralo da je njegov predlog neosnovan, tri da je osnovan, dok su dva člana bila uzdržana.

Nadzorni odbor za izbornu kampanju ima 10 članova, koje je imenovala Skupština Srbije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu