Connect with us

Politika

Skupština Kosova danas na vanrednoj sednici o situaciji na severu

Photo: Unsplash

Ona je navela da će sednica početi u 10 časova.

Održavanje vanredne sednice, kao i to da kosovski premijer Aljbin Kurti podnese izveštaj o dešavanjima na severu, zatražile su opozicione stranke Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova.

Šefovi poslaničkih grupa DPK i DSK, Abeljard Tahiri i Arben Gaši ranije su poručili da Kurti političkim akcijama nanosi štetu Kosovu i narušava odnose sa saveznicima.

Takođe, predsednik DSK Ljumir Abdidžiku je rekao da mora da se zaustavi degradacija Kosova, koju je, prema njegovim rečima, doneo premijer Aljbin Kurti.

Lider Alijansa za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će ova stranka pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi nakon dešavanja na severu.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu