Sitni kolač koji će nestati sa stola za tren oka! Oblande sa JAFA KEKSOM (RECEPT)
Oblande sa omiljenim keksom se jednostavno prave i ne peku se.
Sastojci:
200 ml mleka
1 vanilin šećer
180-200 g šećera
125 g maslaca ili margarina
50 g čokolade za kuvanje
50 g sitnog kokosa
250 g mlevenog keksa (u videu Bevita keks)
150 g Jafa keksa (15 komada)
2 lista male oblande
* Za veliku oblandu potrebna je dupla mera sastojaka i 2 lista velike oblande.
Priprema:
Šećer, vanilin šećer i mleko kuvajte na umerenoj temperaturi. Kada provri, ostavite još 1-2 minuta. Dodajte maslac, kada se istopi sklonite sa vatre i dodajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Dodajte kokos, promešajte, pa zatim dodajte i samleveni keks. Lepo sjedinite.
Na list oblande ravnomerno rasporedite polovinu smese sa čokoladom, pa preko stavite jafu (da čokoladni deo bude okrenut ka filu). Zatim sipajte drugi deo smese sa čokoladom. Stavite drugi list oblande i optereti kolač sa nečim teškim. Neka se ohladi i spreman je.
Autor: Kuvajmo lako