Connect with us

Ekonomija

Siniša Mali: „Inflacija je i dalje visoka, ali se spušta brže nego što smo očekivali“

Photo: Unsplash

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je inflacija u Srbiji i dalje visoka, odnosno 8,5 %, ali da se ona spušta brže nego što je država predvidela.

„Uspeli smo da dođemo do tog nivoa jednocifrene inflacije u oktobru, iako smo očekivali da će to biti u decembru“, rekao je Mali za TV Hepi.

Ocenio je da su mere koje je država preduzela dale efekat, odnosno da su one umanjile negativne konsekvence inflacije po životni standard u Srbiji.

Ministar je naveo da se ceo svet nalazi u globalnoj ekonomskoj krizi „kao nikada do sada, bar ne od Drugog svetskog rata“.

Mali je dodao i da je zabeležen rast od 3,5 % po „fleš“ procenama za treći kvartal 2023. godine, kao i da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) ove godine imati rast od 2,5 % i da će iznositi 69 milijardi evra.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

JP „Srbijagas“ produžilo rok plaćanja računa za oktobar

Photo: Unsplash

Kako su naveli, rok je pomeren do 15. decembra.

Iz preduzeća „Srbijagas“ naglašavaju da je odluku doneo generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović.

„Zbog obustave rada JP „Pošta Srbije“, izdati računi za gasni mesec oktobar 2023. godine, u velikom broju nisu prispeli na adrese krajnjih kupaca u okviru zadate valute. Uzimajući u obzir navedeno, rok za plaćanje oktobarskih računa pomeren je do 15. decembra“, saopštili su oni.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu