Connect with us

Ekonomija

Siniša Mali: „Etihad odigrao ključnu ulogu u transformaciji Er Srbije, dalje možemo sami“

Photo: Pixabay

Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio je da je manjinski partner Er Srbije, Etihad ervejz, odigrao ključnu ulogu u transformaciji kompanije, ali da dalje nacionalna avio-kompanija Srbije može samostalno da posluje.

Mali je na svom Fejsbuk nalogu objavio da je Srbija postala vlasnik 100 % akcija kompanije Er Serbia, nakon što je država zaključila finalni sporazum da preuzme preostalih 16,42 % akcija Etihad ervejza u Er Serbji.

On je naveo da je nacionalna avio-kompanija Srbije pre jedne decenije „bila ruinirani nekadašnji gigant, sa 400 miliona dolara duga, zbog čega joj je tada i bio neophodan pouzdan i siguran strateški partner“.

„Etihad ervejz je postao manjinski partner Er Serbije 2013. godine i u tom trenutku odigrao ključnu ulogu u njenoj transformaciji. To je nešto što ne bismo mogli da uradimo sami i na tome smo im umnogome zahvalni“, napisao je Mali.

Kako je istakao, tada je dolazak Etihada bila dobra vest, jer je kompanija, prema njegovim rečima, bila uništena i trebala joj je decenija da se oporavi od nestručnog upravljanja.

„Sada idemo dalje, jer dalje možemo sami, a Air Serbia nastavlja da leti do preko 80 destinacija na četiri kontinenta“, napisao je ministar.

Precizirao je da Er Srbija danas leti do 87 gradova širom sveta i da će do kraja godine prevesti četiri miliona putnika.

Mali je ocenio da je Er Srbija uspešan nacionalni avio-prevoznik koji zapošljava 1.500 ljudi i pravi profit od oko 50 miliona evra, koliko se očekuje ove godine.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

JP „Srbijagas“ produžilo rok plaćanja računa za oktobar

Photo: Unsplash

Kako su naveli, rok je pomeren do 15. decembra.

Iz preduzeća „Srbijagas“ naglašavaju da je odluku doneo generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović.

„Zbog obustave rada JP „Pošta Srbije“, izdati računi za gasni mesec oktobar 2023. godine, u velikom broju nisu prispeli na adrese krajnjih kupaca u okviru zadate valute. Uzimajući u obzir navedeno, rok za plaćanje oktobarskih računa pomeren je do 15. decembra“, saopštili su oni.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu