Connect with us

Politika region

Šaip Kamberi: „Među prioritetima u Skupštini Srbije i ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe“

Foto: Unsplash

Poslanik Koalicije Albanaca doline u novom sazivu Skupštine Srbije Šaip Kamberi rekao je da će među prioritetima njegovog delovanja u parlmentu biti i ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kamberi, poslanik i u prethodnom saziva parlamenta, je rekao za RSE da se tokom njegovog prošlog mandata položaj Albanaca na jugu Srbije nije značajnije popravio, te da se, zato, i prioriteti njegovog delovanja u Skupštini neće menjati.

Prema njegovim rečima, prioriteti Albanaca sa juga Srbije su definisani u „Planu od sedam tačaka“, koji su pre gotovo jedne decenije uputili vladi Srbije.

„Pre svega, to je integracija Albanaca u državne i javne institucije, to su problemi i pitanja koja postoje u školstvu, posebno pitanje priznavanja diploma i naravno ekonomski razvoj ovog regiona“, rekao je on.

Dodao je da je među njegovim prioritetima i ekonomski razvoj juga Srbije, te ukazao da bi to „trebalo da bude i prioritet nove vlade“.

Izrazio je nadu da će sa kolegama iz opozicije moći da pokrene različita pitanja od zajedničkog interesa i najavio nastavak saradnje sa Strankom demokratske akcije Sandžaka.

„Videćemo sa kim još možemo da sarađujemo. Sigurno možemo sarađivati sa svim onim strankama koje teže zajedničkim vrednostima – to je, pre svega, EU i vrednosti koje zastupa EU“, rekao je on.

Upitan kako vidi saradnju sa strankama demokratske opozicije koje ne priznaju nezavisnost Kosova, poput Stranke slobode i pravde ili Narodne stranke, Kamberi je rekao da je takva saradnja nemoguća.

„Naš stav oko nezavisnosti Kosova je jasan. Kosovo je priznata država i to ne može da se menja“, rekao je on.

Kazao je da je „svako drugo tumačenje nepriznavanje realnosti i zamajavanje birača“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu