Connect with us

Politika region

Šaip Kamberi: „Među prioritetima u Skupštini Srbije i ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe“

Foto: Unsplash

Poslanik Koalicije Albanaca doline u novom sazivu Skupštine Srbije Šaip Kamberi rekao je da će među prioritetima njegovog delovanja u parlmentu biti i ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kamberi, poslanik i u prethodnom saziva parlamenta, je rekao za RSE da se tokom njegovog prošlog mandata položaj Albanaca na jugu Srbije nije značajnije popravio, te da se, zato, i prioriteti njegovog delovanja u Skupštini neće menjati.

Prema njegovim rečima, prioriteti Albanaca sa juga Srbije su definisani u „Planu od sedam tačaka“, koji su pre gotovo jedne decenije uputili vladi Srbije.

„Pre svega, to je integracija Albanaca u državne i javne institucije, to su problemi i pitanja koja postoje u školstvu, posebno pitanje priznavanja diploma i naravno ekonomski razvoj ovog regiona“, rekao je on.

Dodao je da je među njegovim prioritetima i ekonomski razvoj juga Srbije, te ukazao da bi to „trebalo da bude i prioritet nove vlade“.

Izrazio je nadu da će sa kolegama iz opozicije moći da pokrene različita pitanja od zajedničkog interesa i najavio nastavak saradnje sa Strankom demokratske akcije Sandžaka.

„Videćemo sa kim još možemo da sarađujemo. Sigurno možemo sarađivati sa svim onim strankama koje teže zajedničkim vrednostima – to je, pre svega, EU i vrednosti koje zastupa EU“, rekao je on.

Upitan kako vidi saradnju sa strankama demokratske opozicije koje ne priznaju nezavisnost Kosova, poput Stranke slobode i pravde ili Narodne stranke, Kamberi je rekao da je takva saradnja nemoguća.

„Naš stav oko nezavisnosti Kosova je jasan. Kosovo je priznata država i to ne može da se menja“, rekao je on.

Kazao je da je „svako drugo tumačenje nepriznavanje realnosti i zamajavanje birača“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu