Povežite se sa nama

Sport

Sada političar Hok izbacuje Đokovića iz Melburna

Objavljeno

on

OGOLJENO SAOPŠTENJE POKAZUJE KAKO FUNKCIONIŠE AUSTRALIJA

Posle nekoliko dana želje da glume državu u kojoj se poštuje vladavina prava, država Australija je pokazala pravo lice i odlučila da reši problem sa Đokovićem putem sile. Obratite pažnju na saopštenje ministra za imigracije Hoka i razlog za novo odbijanje vize našem teniseru.

-Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda, donetog 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova i australijskih graničnih snaga. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije – objasnio je Hok.

Bivši zamenik sekretara za imigraciona pitanja Australije Abul Rizvi kaže da bez obzira na čvrst stav, australijska vlada strahuje od Đokovićeve žalbe i njegove nove sudske pobede nad njom.

-Mislim da je vlada posebno zabrinuta da će se Đoković žaliti i vratiti na sud, a prilično je moguće da bi vlada onda opet tamo mogla da izgubi, jer nema razloga da Sud sada donese drugačiju odluku – kaže Rizvi.

Đokovićev pravni tim se još uvek nije žalio.

U celoj priči i skandalu koji je nastao ostaje nejasno da li su australijski političari toliki amateri ili su namerno želeli da pokažu silu i sistem po kome funkcionišu. 

FOTO – TWITTER

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Rukomet

Španija i Švedska u finalu evropskog prvenstva

Objavljeno

on

GLAVNI FAVORITI ZA ZLATO BORE SE ZA BRONZU

Uprkos prognozama da će u finalu evropskog prvenstva igrati aktuelni svetski i olimpijski prvaci Danska i Francuska situacija je potpuno drugačija.

Rukometaši Švedske plasirali su se u finale nakon što su u polufinalu pobedili Francusku sa 34:33 (17:14). Junak utakmice je švedski golman koji je u poslednjim sekundama odbranio zicer.

Najbolji u Švedskoj bili su Džim Gotfirdson sa devet, Lukas Pelas sa sedam, Karl Valinijus sa četiri, Andreas Palička i Albin Lagergren sa po tri gola.

Kod Francuske, bolji od ostalih bili su Amerik Mine i Ugo Deskat sa po osam, Ludovik Fabregas sa pet, Dilan Nahi sa tri gola.

Drugi finalista je Španija koja je čak i ubedljivo bila bolja od Danske sa 29:25.

Finale je na programu u nedelju, 30. januara.

Za bronzu igraju Danska i Francuska, a Norveška je pobedila Island 34:33, osvojila peto mesto i direktno se plasirala na svetsko prvenstvo.

FOTO – TWITTER / EHF EURO

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu