Connect with us

Ekonomija

RZS: „U julu izdato 14,2 % više građevinskih dozvola nego godinu ranije“

Photo: Pexels

U julu ove godine izdato je 2.706 građevinskih dozvola, što je za 14,2 % više u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Od svih izdatih dozvola u julu, 89,2 % je za zgrade, a 17,1 % za ostale građevine.

Među zgradama, najveći deo, 81,8 %, se odnosi na stambene zgrade, dok su ostale građevine mahom infrastrukturne građevine poput gasovoda, komunikacionih i električnih vodova.

U julu su izdate građevinske dozvole za gradnju 3.099 stanova, čija će prosečna površina iznositi 72,2 kvadratna metra.

U zgradama sa jednim stanom prosečna kvadratura je 146,5 kvadratnih metara, dok u zgradama sa tri i više stanova prosečan stan je površine 60,5 kvadratnih metara.

Najveća gradnja na osnovu broja građevinskih dozvola biće Braničevskoj oblasti, gde je odobreno 20,2 % od ukupne predviđene vrednosti novogradnje. Sledi područje Beograda sa 16,8 %, Mačvanska oblast 9,5 %, Raška oblast 7,8 %, Južnobačka oblast 7,3 % i Sremska oblast 6,1 %, dok se učešća ostalih oblasti kreću do 5 %.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Najbolji hotel na svetu za 2023. godinu (VIDEO)

Pixabay

Kako se letnja sezona bliži kraju, The World’s 50 Best Hotels je sastavio svoju listu 50 najboljih svetskih hotela u 2023. godini. Najbolji hotel na svetu se nalazi u Evropi, u Italiji, na mondenskom jezeru Komo. U stvari, preko 20 najboljih se nalazi na Starom kontinentu.

Passalacqua, luksuzna vila iz 18. veka s pogledom na jezero Komo u Italiji, ove godine je proglašena najboljim hotelom na svetu. Ovaj butik hotel ima 24 sobe, sve su raspoređene u tri zgrade na sedam hektara savršeno negovanih terasastih vrtova punih maslinika, mimoza, ruža i magnolija.

Vila je nekad bila u vlasništvu kompozitora Vinćenca Belinija. Bogato je dekorisana, a izvorne freske i rezbarije na tavanici su dodatno ukrašene pozlaćenim ogledalima. Prostor je prijatan i luksuzan, taman toliko da ne bude previše kitnjast.

Hotelski restoran nudi jednostavnu i odličnu hranu uz opuštajuću atmosferu, sve je prilagođeno uživanju. Gosti često zalutaju u kuhinju i razgovaraju sa glavnim kuvarom, on je uvek raspoložen za priču.

Passalacqua je jedinstven hotel. Izvorno je podignut kao mesto na jezeru za prijatelje, za ljubav i razonodu, za užitke za stolom i italijansku umetnost „dolce far niente“. U prevodu, slatka dokolica, a ima li šta slađe i bezbrižnije od toga?

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu