Connect with us

Ekonomija

RZS: „Proizvodi poljoprivrede i ribarstva u septembru pojeftinili 4,9 % u odnosu na avgust“

Photo: Unsplash

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u septembru su te cene u odnosu na prethodni mesec, najviše smanjenje u grupama Žita (11,6 odsto) i Industrijsko bilje (5,5 odsto).

Cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva u septembru 2023. godine, u odnosu na isti mesec 2022. godine, smanjene su 25,5 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u septembru su odnosu na isti mesec prethodne godine, najviše pale cene u grupama: Žita (48,9 odsto) i Industrijsko bilje (31 odsto).

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Ministarstvo poljopivrede Srbije: „Danas prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze“

Photo: Unsplash

Biće analiziran zakonodavni okvir kojim je uređeno tržište i saslušani predlozi za izmenu propisa, kako bi se našla najbolje rešenje za terminsku prodaju poljoprivrednih proizvoda, navelo je Ministarstvo.

Sastanku će prisustvovati predstavnici udruženja poljoprivrednika i svih nadležnih institucija.

„Takođe dogovoreno je da između 11. i 15. decembra bude organizovan sastanak sa predstavnicima svih sektora poljoprivrede, na kome će svi imati priliku da nam ukažu na izazove sa kojima se suočavaju, te da se na najoptimalniji način dogovori ravnomerna raspodela rekordnih budžetskih sredstava obezbeđenih za poljoprivredu u 2024. godini“, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Uređenje robne berze bio je jedan od uslova poljoprivrednika za prekid protesta.

Odluka o prekidu protesta doneta je na sastanku predstavnika poljoprivrednih udruženja sa premijerkom Anom Brnabić, u nedelju 26. novembra, u Kisaču.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu