Connect with us

Ostali Sportovi

Rus Arkadij Dvorkovič reizabran za predsednika FIDE

PROTIVKANDIDATI BILI UKRAJINAC, BELORUS I FRANCUZ

Rus Arkadij Dvorkovič (50) ponovo je izabran za predsednika Svetske šahovske federacije.

Ostali kandidati bili su Ukrajinac Andrej Barišpolets, Belorus Inalbek Šeripov i Francuz Bašar Kuatli, koji je kasnije povukao svoju kandidaturu.

Na kongresu FIDE je učestvovalo 179 delegata, od kojih je 157 glasalo za Dvorkoviča, dok je Ukrajinac Barišpolets dobio 16 glasova.

Petostruki svetski šampion, Indijac Višanatan Anand, je zamenik predsednika FIDE.

FOTO – FIDE OFFICIAL SITE

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostali Sportovi

Mikecu prvo mesto na Trofeju Dalmacije u Solinu

DRUGO MESTO ZAUZEO JE DUŠKO PETROV

Olimpijski vicešampion Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na Trofeju Dalmacije održanom u Solinu, ispred kolege iz reprezentacije Srbije Duška Petrova.

Grupa srpskih strelaca pištoljem je desetodnevne pripreme u Solinu završila učešćem na turniru, na kome su sem naših i hrvatskih strelaca učestvovali i takmičari iz Mađarske i BiH.

Mikec je bio najprecizniji u kvalifikacijama, u kojima je Petrov zauzeo treće mesto. Dvojica srpskih strelaca su se izdvojili u finalu, u kome je najbolji rezultat postigao Mikec – 254,5 krugova, dok je Petrov na drugom mestu zaostao samo pola kruga.

Naši reprezentativci su izjednačenu borbu nastavili i u duelu za zlato. Do same završnice bili su jedan drugom rame uz rame. Na kraju je, Mikec bio precizniji u odlučujućoj 15.seriji, osvojio dva poena i trijumfovao 16:14.

FOTO I TEKST – STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu