Connect with us

Politika

Ričard Grenel: „Zašto novinari Bele kuće dozvoljavaju Salivenu i Kirbiju da lažu?“

Photo: Unsplash

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel oglasio se povodom gomilanja trupa između centralne Srbije i KiM.

On je upitao zašto novinari u Beloj kući dozvoljavaju savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu i portparolu Bele kuće Džonu Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

„Zašto novinari Bele kuće dozvoljavaju Salivenu i Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa između Kosova i Srbije“, naveo je Grenel na društvenoj mreži X (Tviter), komentarišući tekst objavljen na portalu „Pavlović tudej“ pod naslovom: „Predsednik Srbije odbacio tvrdnje Bele kuće: Slanje trupa na administrativnu liniju Kosova je čista laž“.

Grenel je optužio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika administrativnim prelazima sa KiM i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika. Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka će, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu