Connect with us

Filmovi

Remasterizovani „Titanik“ 6. februara u mts Dvorani

Foto: Promo

Beograd je jedini je grad u regionu koji će imati premijeru usavršene verzije filma „Titanik“ koji nakon 25. godina svog postojanja stiže u potpuno novom tehnološkom ruhu.

Svečana premijera biće održana u Beogradu, 6. februara u mts Dvorani.

Čuvena ljubavna priča na najčuvenijem brodu ponovo će se naći pred širim auditorijumom, premijerno 6. februara u mts Dvorani, a autori filma na čelu sa istaknutim rediteljem Džejmsom Kameronom predstavljaju nam kultni film u impresivnoj, najmodernijoj 4K rezoluciji i 3D tehnologiji.

Beograd poput svetskih metropola jedini je grad u regionu u kom će se održati premijra remasterizovanog ostvarenja TITANIK, dok će se od četvrtka, 9. februara naći na repertoarima i ostalih domaćih bioskopa.

Poznati glumci Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet otelotvorili su pre 25 godina likove ljubavnog para Rouz i Džejk, koji i danas slovi za jedan od najromantičnijh filmskih parova.

Sa svojih tada 22 godine, Kejt Vinslet uverljivo je prikazala lik dame iz visokog društva koja se na najčuvenijem brodu Titanik, na putu od Sautemptona do Njujorka zaljubljuje u siromašnog momka. Iako je za ovaj film dobila samo nominaciju za najprestižniju nagradu Oskar, u kategoriji Za glavnu žensku ulogu, sam film je osvojio 11 zlatnih statua od kojih i onu ekskluzivnu – Za najbolji film godine.

„Titanik“ Džejmsa Kamerona je epska akciona drama, nastala po motivima istinitog događaja koja beleži romansu između dvoje mladih različitog klasnog statusa koji se sreću na najmodernijem brodu tog predratnog vremena.

Kao najveći putnički brod ikada izgrađen do te 1912. od koga se očekivala potpuna bezbednost, na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u Severnom Atlantiku, odnevši sa sobom više od 1.500 života.

Mnoge generacije pamte početak prikazivanja jednog od najromantičnijih filmova svetske kinematografije, a sada 25. godina kasnije upravo njihovi sledbenici i neke nove generacije imaju priliku da pogledaju Re-release naslova koji slovi za „film za sva vremena.“

Karte za projekciju filma mogu se pronaći na blagajni bioskopa.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

„20.000 vrsta pčela” u domaćim bioskopima

Foto: Five Stars Films Promo

Debitantski film baskijske autorke Estibalis Uresole Solaguren, „20.000 vrsta pčela”, nominovan za Nagradu „Goja” (španski ekvivalent Oskaru) u rekordnih 15 kategorija, od danas je na repertoaru domaćih bioskopa.

Članovi Španske filmske akademije nominovali su „20.000 vrsta pčela” (20,000 Species of Bees / 20.000 especies de abejas) za najbolji film, originalni scenario, reditelja debitanta, glavnu glumicu (Patrisija Lopes Arnais), sporednu glumicu (Ane Gabrain, Iciar Laskano), sporednog glumca (Marčelo Rubio), fotografiju, montažu, scenografiju, produkciju, šminku &frizuru, kostim i specijalne efekte.

Film je imao svetsku premijeru na Berlinskom festivalu, gde je devetogodišnja Sofija Otero nagrađena Srebrnim medvedom za najbolju glavnu ulogu, čime je postala najmlađi laureat u istoriji Berlinalea.

Sofijin lik Aitor/Lusija, sa majkom i ostalim članovima njene šire porodice, leto provodi u kući gde se gaje pčele, dolazeći do spoznaja koje će im svima zauvek promeniti živote. Dete traga za identitetom u ranoj fazi svog odrastanja, pitajući se zašto nije kao drugi, a majka joj pomaže da se izbori sa tim i sama uhvaćena u ambivalentnosti nasleđa koje je ponela od svojih roditelja.

– „20.000 vrsta pčela” je prozor u neki drugi svet, približava vam stvarnost koja nije vaša i nema nikakve druge namere sem da promeni način na koji posmatrate taj svoj svet ili, u najmanju ruku, da vas natera da taj način preispitate. Nije mi ideja da ulazim u rasprave niti da namećem bilo kakvu istinu. Bila bih zadovoljna i ako bih samo pokrenula razgovor, diskusiju, kako bismo bolje razumeli jedni druge – izjavila je Estibalis Uresola Solaguren, rediteljka i scenaristkinja filma, na konferenciji za medije u Berlinu.

Film je imao domaću premijeru na 19. Slobodnoj zoni, a u od 7. decembra je na repertoaru bioskopa DKC, Kolarac, UK Parobrod, Takvud, mts Dvorana, Cineplexx Ušće, KC Kruševac, KC Vrnjačka Banja i KC Leskovac, u Gornjem Milanovcu, Boljevcu i Subotici.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu