Connect with us

Kultura

„Razrešenje u nepoznatim vodama” od 24. februara u Beogradu

Foto: Promo

Izložba „Razrešenje u nepoznatim vodama” autorskog tandema Lili Ag i Veronike Romhani, biće otvorena 24. februara od 20 sati i trajaće do 19. marta u Umetničkom prostoru galerije “U 10” u Beogradu.

Kako navodi kustoskinja Žofija Kokai, nova postavka istražuje moguća rešenja u vezi sa univerzalnim potrebama čoveka, i trudi se da ponudi novu viziju budućnosti na određen, senzualan način koji prilazi liniji futurizma.

Početak samog projekta je bila samostalna izložba koju je Lili Ag predstavila u leto 2021. godine.

Zajedno sa Veronikom Romhani (poznatom i kao Nimova Projeckt), Ag ispituje slojeve ove utopije da bi saznala kako se teorijski, istorijski, geografski i drugi apstraktni slojevi mogu pretopiti jedan u drugi.

Specijalni muzički performans biće izveden na otvaranju zahvaljujući trupi “UMBRA”.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

U Železničkom muzeju otvorena izložba o formiranju muzejskog fonda

Foto: Pixabay

U Galeriji Železničkog muzeja otvorena je izložba „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“, autorke Ivane Radojević Bošković, dipl. istoričara i kustosa.

„Izložbom „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“ predstavljamo proces formiranja muzejskog fonda, u kojem su učestvovali železničari širom Jugoslavije, od prvih izložbi, odnosno prvih izlaganja baštine jugoslovenskih železnica javnosti. Prikazujemo osnivanje Železničkog muzeja 1. februara 1950. godine, kao i radove na obezbeđenju i rekonstrukciji muzejskog prostora. Posebno su izloženi segmenti sa Prve stalne postavke „Kroz istoriju jugoslovenskih železnica“, kojom je Muzej 30. aprila 1953. godine otvoren za širu javnost“, rekla je autorka izložbe.

Prikazane fotografije i izloženi eksponati svedoče o izgradnji jugoslovenskih železnica, radu i životu železničara, arhitekturi železničkih stanica. U Galeriji su postavljena i dela umetnika kojima je železnica bila inspiracija.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu