Connect with us

Politika

Radio Slobodna Evropa: „Glavni pregovarači Srbije i Kosova se sastaju u Briselu u utorak, 22. februara“

Foto: Unsplash

Glavni pregovarači Srbije i Kosova, Petar Petković i Besnik Bisljimi će se sastati u Briselu u utorak, 22. februara, potvrdili su zvaničnici Evropske unije (EU), prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

„Domaćin susreta će biti specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak. Na ovoj rundi će se nastaviti sa raspravom o pitanjima, koja se odnose na implementaciju prethodnih sporazuma i naredne korake u normalizaciji odnosa Kosova i Srbije“, rekao je novinarima portparol EU Peter Stano.

Petković i Bisljimi su poslednji put došli u Brisel na dijalog 16. novembra prošle godine, međutim, tada su imali samo odvojene susrete sa Miroslavom Lajčakom, a međusobno se nisu sastali.

Isto je bilo i u septembru 2021. godine, kada je postignut dogovor o deeskalaciji na severu Kosova, posredovanjem Miroslava Lajčaka sa stranama, koje su u isto vreme bile u istoj zgradi, a da se ni jednom nisu sastale.

EU nastoji da putem susreta pregovarača pokuša da nađe zajednička stajališta za organizovanje susreta na najvišem političkom nivou – predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu