Connect with us

Književnost

„Putovanje kroz vreme: Tajna Kleopatrinog ogledala“ u prodaji

Foto: Promo

Da li ste ikada primili poziv u pomoć iz prošlosti? Najvoljeniji miš na svetu Džeronimo Stilton jeste, i to od svog prijatelja Volta.

Stilton se odmah ukrcao na Tempiks, najmoderniju mašinu za putovanje kroz vreme, kako bi svom prijatelju što pre priskočio u pomoć. Tako je i upoznao Kleopatru, kraljicu Egipta, velikog Džingis-kana, poetu Dantea Aligijerija, Elizabetu I od Engleske, Šekspira, pa čak i ljutog gusara Fransisa Drejka.

U izuzetno uzbudljivoj knjizi „Putovanje kroz vreme: Tajna Kleopatrinog ogledala“ očekuju vas razne destinacije, među kojima su antički Egipat, dvor kraljice Kleopatre, Mongolija velikog Džingis-kana, Firenca XIV veka, iz doba Dantea i Beatriče, London pred kraj XVI veka, tokom vladavine Elizabete I.

Knjige o avanturama čuvenog miša i njegove družine prevedene su na 52 jezika, a prodate su u više od 187 miliona primeraka širom sveta. Džeronimo Stilton je urednik Mišjih novosti, najpoznatijih novina na Ostrvu miševa. Uživa u pisanju knjiga o svojim pustolovinama, koje su propraćene smehom, šaljivim dosetkama i zabavnim preokretima. U njima ga prate sestra Tea, rođak Trapola i sestrić Bendžamin – likovi koji obogaćuju Stiltonov život i upotpunjuju zajedničke avanture.

Elizabeta Dami je italijanska spisateljica i autorka serijala o Džeronimu Stiltonu, pod čijim imenom objavljuje knjige. Počela je da piše sa 19 godina, a serijal o Stiltonu piše više od dve decenije.

Najnovija avantura omiljenog miša „Putovanje kroz vreme: Tajna Kleopatrinog ogledala“, za decu uzrasta od devet do dvanaest godina, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkancic.rs.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” u SKC-u Kragujevac

Foto: Promo (BIGZ)

U petak, 29. septembra u 19 sati održaće se promocija knjige „Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” autora Uroša Milivojevića.

Na tribini u Kontakt galeriji SKC-a učestvuju autor knjige, istoričar Uroš Milivojević i muzejski savetnik Nenad Đorđević. Razgovor vodi Ana Štrbac, urednica obrazovnog programa SKC Kragujevac.

Ova knjiga koja žanrovski pripada popularnoj istoriografiji sadrži biografije osam žena, vladarki iz srpskih novovekovnih kuća Karađorđević i Obrenović iz prve polovine 19. veka. Biografije voždovice Jelene, kneginja Ljubice, Perside i Julije, kneginje i kraljice Natalije i kraljica Drage, Marije i Aleksandre prate odabrani, zanimljivi odlomci iz niza istorijskih izvora poput dnevnika, pisama, memoara i novinskih članaka, kao i kratki životopisi drugih značajnih ličnosti iz ovog razdoblja.

Koliko su ove žene – supruge moćnih srpskih vladara živele u njihovoj senci, da li su bile politički ambiciozne, da li su pratile i delile ponekad tešku sudbinu svojih odabranika, kakvo je bilo njihovo javno delovanje i koliko je njihov značaj i uticaj u savremenoj srpskoj istoriji neka su od pitanja na koje ćemo pokušati da damo odgovore, (pr)poručuju organizatori tribine iz Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu