Connect with us

Književnost

Promocija knjige dr Miloša Rašića 29. novembra

Promocija knjige „Zamišljena domovina – klubovi, identitet i integracija srpskih gastarbajtera u Beču“, autora dr Miloša Rašića biće održana 29. novembra u 18 sati u Konaku kneginje Ljubice.

Etnografski institut SANU, u saradnji sa Muzejem grada, ima čast da vas pozove na promociju naučne monografije, „Zamišljena domovina – klubovi, identitet i integracija srpskih gastarbajtera u Beču“, naučnog saradnika EI SANU, dr Miloša Rašića.

Autor u pomenutoj monografiji predstavlja svoja dugogodišnja etnografska istraživanja koja je vršio u Austriji i Srbiji. Studija razmatra različite aspekte konstrukcije i prezentacije kulturnog i nacionalnog identiteta srpskih gastarbajtera u Beču, procese samoorganizovanja ove kulturne grupe i aspekte njihove integracije u austrijski društveno-politički sistem.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Kladovska biblioteka uvećala svoj knjižni fond za 2.000 naslova

Foto: Pixabay

Na nedavnom 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo je nabavila novih 615 knjiga i 419 naslova za popunu knjižnog fonda biblioteke.

Od početka ove godine kladovska biblioteka je uvećala knjižni fond za blizu 2.000 novih knjiga.

-Tokom ove godine, obavljena je kupovina 1.878 knjiga iz opredeljenih sredstava osnivača biblioteke, opštine Kladovo – kažu u ovoj ustanovi.

Njihova pokretna ili biblioteka na točkovima je bezmalo svakog drugog dana u drugom naselju kladovske opštine i prema rasporedu za ovaj mesec u petak, 25. novembra biće u Davidovcu, Novom Sipu i Tekiji, 28. novembra u Velikoj i Maloj Vrbici, poslednjeg dana novembra u Podvrškoj, a 2. decembra u Brzoj Palanci.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu