Povežite se sa nama

Kultura

Projekat „Poziv na igru“ za decu od 6 do 12 godina

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Nacionalna fondacija za umetničku igru iz Beograda u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara i ovog proleća organizuje projekat “Poziv za igru”, koji će se realizovati tokom maja i juna, u prostorijama same Fondacije.

“Poziv za igru” predstavlja projekat kulturno-edukativnog karaktera namenjen deci od 6 do 12 godina sa prebivalištem na opštini Zvezdara, sa idejom i ciljem afirmacije umetničke igre kroz upoznavanje što većeg broja dece sa ovom vrstom umetnosti.

Kroz besplatne časove baleta, savremene igre, primenjene gimnastike, čak i hip-hopa ili brejk densa, deca će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim koracima i da uče istoriju igre.

Projekat vode pedagozi Nacionalne fondacije za umetničku igru, a nakon njegovog završetka biće organizovana audicija za školsku sezonu 2021/22.

Nekoliko najtalentovanih polaznika sa opštine Zvezdara će dobiti godišnje stipendije za nastavak profesionalnog školovanja u Baletskoj školi ove Fondacije.

Foto: Pixabay

Neprestana podrška mladim baletskim nadama je viđena i u aktuelnoj kampanji “Talenti rastu u Srbiji” u vidu atraktivne izložbe u centru Beograda i putem serije bilborda po prestonici. Ta kampanja, nastala tokom pandemije, koja će trajati sve do kraja ove godine na različitim lokacijama, svakako je skrenula pažnju javnosti na učenike umetničkih škola u Srbiji.

Neki od mlađih naraštaja će dobiti šansu da se razvijaju dalje i uče od najboljih svetskih i domaćih baletskih pedagoga, koji rade u okviru Fondacije.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Izložba „Naša prava na našim rečima“ od 29. jula u Zrenjaninu

Objavljeno

on

Foto: Promo

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba posvečena ljudskim pravima „Naša prava na našim rečima“, koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello.

Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike.

Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Izložba traje od 29. jula do 11. avgusta. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 29. jula u 19 časova.

Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra a program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu