Connect with us

Aktuelno

Preminuo mladić iz Svilajnca posle kolonoskopije – Lekari mu probušili tanko i debelo crevo?

Pixabay

Tridesetogodišnji mladić iz Svilajnca koji je nakon komplikacija tokom kolonoskopije iz Ćuprije prebačen u Kragujevac, a potom u Beograd, preminuo je u Kliničkom centru Srbije.

Mladić je u ponedeljak u Opštoj bolnici u Ćupriji podvrgnut kolonoskopskom pregledu, a zbog nastalih komplikacija, prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu, a potom i u UKC Srbije.


Ministarka zdravlja Danica Grujičić oglasila se povodom smrti Marka S. (31), mladića koji je najverovatnije preminuo usled greške lekara u Ćupriji, kada su mu prilikom kolonoskopskog pregleda probušili creva.

– Inspekcija Ministarstva zdravlja će biti u ponedeljak u bolnici u Ćupriji, a nakon toga sledi spoljašnja provera kvaliteta lečenja – izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić za Nova.rs.

Za Markov život, lekari su se borili pet dana, ali su komplikacije njegovog stanja nažalost bile kobne.

On je posle pregleda u ćuprijskoj bolnici 24. oktobra, upao u komu iz koje se nije probudio.

Njegova supruga Nikolina, sa kojom ima jednogodišnje dete, je ranije za medije izjavila da je Marko na pregled „otišao zdrav i prav“, a da je, kako tvrdi, zapao u komu posle greške lekara, koji su mu prilikom pregleda probušili tanko i debelo crevo, a kasnije, tokom hitnog prebacivanja na hirurgiju, probušili i plućno krilo u procesu intubacije.

 

 

 

(b.i)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
1 Comment

1 Comment

  1. Stručnjak

    29/10/2022 at 23:57

    U celom svetu se smatra da perforacija, odnosno pucanje zida creva tokom kolonoskopije, predstavlja komplikaciju kolonoskopije,a ne grešku lekara. Pogrešno je što greškom lekara proglašavate komplikaciju koja se i najboljim stručnjacima na svetu može desiti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Preminuo muškarac kog je na radnom mestu pritisnula presa: Imao prelome i povrede krvnih sudova

Printskrin

Muškarac P. T. (37) iz Prokuplja, koji je povređen kada ga je na radnom mestu pritisnula presa, preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu nedelju dana nakon što je tamo primljen u teškom stanju i životno ugrožen.

Ttragično stradali P. T. primljen je u bolnicu sa prelomom karličnih kostiju, povredama arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije za levu nogu i bio je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, piše Nova.

Uprkos svim naporima lekara i multidisciplinarnog pristupa lečenju, juče je, u toku popodneva preminuo.

Inače, radinka iz Prokuplja je pritisla presa na radnom mestu. On je potom dovezen u Univerzitetski klinički centar u Nišu sanitetom Hitne pomoći iz Prokuplja i na prijemu je bio u teškom, životno ugrožavajućem stanju.

– Odmah je urađena kompletna dijagnostika po trauma protokolu, nakon čega je utvrđeno da pacijent ima prelom karličnih kostiju, kao i povrede arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije u levoj nozi. Posle hitnog hirurškog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Nalazi se u teškom opštem stanju, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju – saopštili su tada iz UKC Niš.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu