Povežite se sa nama

Beograd

Preminuo Mileta Radojević

Objavljeno

on

Preminuo je Mileta Radojević, savetnik ministra prosvete za verska pitanja i bivši direktor Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saopštenju navodi da se Radojević pridružio njihovom timu i svakodnevno predano i odgovorno radio na unapređenju verske nastave, promociji talenata i nadarenih učenika, studenata i naučnika i očuvanju srpskog identiteta i tradicije.

 

Patrijarh Porfirije se oprostio od Radojevića

Srpski patrijarh Porfirije oprostio se danas od Milete Radojevića, savetnika ministra prosvete zaduženog za verska pitanja navodeći da je bio dobrotvor mnogih hramova i parohija.

„Moj prijatelj Mileta Radojević, ubeđeni socijalista i duboki vernik. Najbliži saradnik počivšeg patrijarha Irineja i dobrotvor mnogih hramova i parohija. Molićemo se za njega dok budemo završavali poslove koje smo zajedno započeli. Bog da mu dušu prosti i nastani je u naseljima pravednih“, naveo je patrijarh na Instagramu.

Ministar Branko Ružić i njegovi saradnici sa tugom se opraštaju od svog dragog, vedrog i pažljivog kolege.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

U Beogradu najskuplji kvadrat na Savskom vencu, najjeftiniji u Mladenovcu

Objavljeno

on

Najskuplji stan u prvom kvartalu ove godine u Beogradu prodat je na teritoriji opštine Savski venac, gde je budući vlasnik za kvadrat izdvojio 373.000 dinara, dok je najmanja prosečna cena od 92.000 po kvadratu zabeležena u Mladenovcu.

Stan na Savskom vencu od 72 m2, što je ujedno i bila najveća prodata kvadratura za prva tri meseca, plaćen je 26 miliona dinara.

Najmanja kvadratura prodata je na terititoriji opštine Palilula gde je kvadrat plaćen 180.000, a ukupna površina stana bila je 49 m2. Na Starom gradu prosečna cena kvadrata bila je oko 300.000, na Vračaru 260.000, Voždovcu 220.000, a na Novom Beogradu 270.000 dinara.

– Prosečna površina prodatih stanova u novogradnji iznosila je 59 m2, dok je prosečna cena iznosila 252.816 dinara po kvadratu. Podaci se preuzimaju iz administrativnog izvora podataka registra cena nepokretnosti koji vodi Republički geodetski zavod, a analizom su obuhvaćeni kupoprodajni ugovori za novoizgrađene stanove u gradskim naseljima – objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za upravu, sektor građevinarstva.

Osim u Mladenovcu, povoljnije cene kvadrata bile su i u ostalim rubnim opštinama. Prosečna cena kvadrata u Obrenovcu kretala se oko 110.000 dinara, a uglavnom su se prodavali stanovi do 60 m2. U Lazarevcu je bilo potrebno izdvojiti oko 105.000 dinara, a stanovnici ovog dela grada uglavnom su se odlučivali da pazare stanove površine oko 50 m2.

Takođe, statistika nije obuhvatila teritorije opštine Grocka, Surčin, Sopot i Barajevo jer u ovim opštinama nije registrovana kupoprodaja najmanje tri novoizgrađena stana.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u prvoj polovini ove godine najskuplja kuća u Srbiji prodata je za 5 mil EUR i nalazi se na teritoriji opštine Savski venac. Takođe, prema istim podacima najskuplje garažno mesto plaćeno je čak 40.000 evra na Čukarici.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu