Povežite se sa nama

Atletika

Preminuo atletičar Jurij Sedih

Objavljeno

on

VEĆ 35 GODINA VLASNIK SVETSKOG REKORDA

Bivši sovjetski atletičar Jurij Georgijevič Sedih preminuo je u 66. godini života. On je najbolji bacač kladiva svih vremena sa važećim svetskim rekordom postignutim na Evropskom prvenstvu 1986. u Štutgartu od 86,74 metra.

Sedih je počeo da trenira u vojnom klubu Burevjesnik u Kijevu, gde je imao i čin majora, i u neverovatnoj karijeri bio je tri puta evropski prvak (1978, 1982, 1986), jednom svetski (1991, srebro 1983) i osvojio je dve zlatne (1976, 1980) i jednu srebrnu medalju (1988) na Olimpijskim igrama. Zanimljivo da je on pri izbacivanju kladiva pravio tri koraka, a ne četiri kao svi ostali.

Sa prvom ženom Ljudmilom Kondratijevom ima ćerku Oksanu (36), sa drugom Natalijom Lisovskajom takođe ćerku Aleksiju (28) i obe su uspešne bacačice kladiva.

FOTO – WIKIPEDIA

 

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Atletika

Stigla švedska koplja za Adrianu

Objavljeno

on

BUDUĆA ZVEZDA NAŠE I SVETSKE ATLETIKE NA SAJMU SPORTA

Kako prenosi Sportski žurnal, na Sajmu sporta jedna od vedeta bila je Adriana Vilagoš, svetska mlađe juniorska rekorderka u bacanju koplja. Jedina je do sada u ovom uzrastu (2004. godište), prebacila 70 metara kopljem od 500 grama (70,10 m).

Onim, koje bacaju juniorke i seniorke, od 600 grama nadmašila je evropski rekord za mlađe juniorke (62,36 m). Juče je dobila tri rekvizita od čuvene firme za proizvodnju sportske opreme iz Švedske.

– Svi su od 600 grama, jer će ubuduće samo njih koristiti. Prilagođena su vremenskim uslovima, osnosno neka bolje podnose vetrovito vreme na primer, druga neke druge okolnosti. Razlikuju se po oznakama u boji. Naravno, moraće da vežba s njima i da sama stekne taj osećaj, koplja samo omogućavaju spomenute momente, a sportista ih realizuje u praksi – kaže legendarni trener Nikola Tomasović, mentor u radu Đerđi Vilagoš, majke i trenera mlade šampionke.

FOTO – SAS

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu