Povežite se sa nama

Informacione Tehnologije

Premijerka Brnabić: Uvešćemo širokopojasni internet u Srbiji

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Premijerka Ana Brnabić najavila je da je plan da se do 2025. godine završi uvođenje širokopojasnog interneta u celoj Srbiji.

Prema njenim rečima, to je ogromno ulaganje koje se radi zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i neophodno je kako bi se mladi zadržali u krajevima gde su rođeni, kao i da bi se investitori zainteresovali za ulaganje.

„Pored toga, preko Ministarstva privrede ulažemo u kompletno infrastrukturno opremanje industrijskih zona, gde lokalne samouprave treba da se prijave i oni rade sufinansiranje. Takođe, svake godine imamo pozive za finansiranje mikro, malih i srednjih predzeća, i to kako direktno finansiranje, tako i kupovinu opreme“, istakla je ona.

Dodala je da se paralelno s tim, Vlada Srbije bori za svakog stranog investitora i navela da se nikada ranije nisu odvajala veća sredstva za naše preduzetnike, za lokalna mala i srednja preduzeća (MSP), i za industrijske zone, i da će se to ulaganje i nastaviti.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacione Tehnologije

Ovu verziju android sistema mobilnih telefona možete da bacite

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Prema zvaničnim informacijama, mnogi android telefoni uskoro neće imati nikakvu funkciju, pa ukoliko ih imate, to znači i da možete da ih bacite. Naime, 27. septembra Gugl ukida podršku za seriju telefona uvedenu 2010. godine.

Poslednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, i u pitanju su mobilni telefoni sa operativnim sistemom Android 2.3.7 (poznatijem i kao Medenjak/Gingerbread).

I upravo na svima njima od 27. septembra ove godine praktično prestaje podrška i sa njima više nećete moći da se prijavite na Google nalog. A, to znači, da će vam praktično biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da koristite ovaj telefon, na njemu nećete moći da koristite Guglove aplikacije kao što su Gugl mape, Gmejl, Jutjub, Gugl Plej i sl. niti ćete moći da ažurirate, instalirate i koristite bilo koju drugu aplikaciju.

Iz kompanije su najavili da kada budete pokušali da se ulogujete u svoj nalog ili koristite neku od Guglovih aplikacija, možete očekivati da vam iskakače „sistemska greška“ koja će vas upozoriti na postojanje greške kod vašeg korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim Guglovim statistikama u svetu je 0,3 % svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, ali nije za zanemariti imajući u vidu ukupan broj mobilnih aparata.

Način da zaobiđete zabranu

Jedno rešenje da izbegnete posledice jeste da zamenite telefon za onaj, koji u sebi ima instaliran Android 3.0 i noviji. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak „menadžer zajednice“, da neke od Guglovih servisa pređete da koristite putem pretraživača.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu