Povežite se sa nama

Kultura

Premijere plesne predstave Aleksandra Ilića u Sloveniji

Objavljeno

on

Plesna predstava “Možiček – sto godina kasnije” trupe “Balkan Dance Project” u koreografiji srpskog umetnika Aleksandra Ilića, imaće pretpremijeru 2. decembra u Domu kulture u Sloveniji u Velenju, dok su premijere planirane u drugim gradovima Slovenije – 22. u Šentjuru i 27. decembra u Celju.

Projekat se realizuje povodom obeležavanja 100 godina od smrti slovenačkog kompozitora Josipa Ipavca u produkciji “Hiše kulture Celje” i Festivala Velenje.

Koreografiju predstave “Možiček – sto godina kasnije” potpisuje i Gjerg Prevazi iz Albanije uz Aleksandra Iliæa, koji je u poslednje vreme imao zapažene pozorišne projekte u Srbiji – moderne plesne predstave i opere (“Grand hotel”, “Orfej i Euridika”), a na projektu je radila i dramaturškinja Nuša Komplet Peperko iz Slovenije.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Predstava „Čarobna knjiga“ na sceni KC „Čukarica“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Predstava Čarobna knjiga“, čija je tema čitanje kao važna praksa za vaspitavanje i formiranje ličnosti dece, na repertoaru je Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu u 12 sati.

Iz „Čarobne knjige“, zbog ne čitanja beže junaci – veštica iz bajke „Ivica i Marica“, Pinokio i Kapetan Kuka. Oni se žale na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju.Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke, pričajući im da će deca ubuduće više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci.

Uloge tumače Isidora Milanović, Mira Trebinjac, Stefan Đoković i Dragan Petrović. Autor i reditelj je Dragoljub Petrović Surep.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu