Connect with us

Kultura

Premijera predstave „Ilda Gernšer” u kragujevačkom Teatru

Foto: Pixabay

U kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru sutra, u subotu, 29. oktobra na Velikoj sceni premijerno će biti izvedena predstava „Ilda Gernšer” po tekstu Jelene Kajgo u režiji Stevana Bodrože.

„Komad Ilda Geršner je baziran na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. To je priča o dve žene koje su četiri godine delile isto ime. Ime koje je jednoj od njih spasilo život. Komad govori ne samo o stradanju i preživljavanju ljudi u strašnim vremenima ratnog ludila, već i o ljudima koji su pod rizikom gubljenja sopstvenog života, pomagali drugima. To je univerzalna priča o potrebi da se odupremo zlu. Priča koja se može primeniti na bilo koje vreme i bilo koju zemlju. Priča o hrabrosti”, kaže u tekstu za program predstave autorka Jelena Kajgo.

U predstavi igraju Ana Colangeli, Nadežda Jakovljević, Nikola Milojević, Mladen Knežević / Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković a scenski pokret Miodrag Krčmarik.

Reprize predstave „Ilda Gernšer”, prve ovosezonske premijere kragujevačkog Teatra biće izvedene 1., 3. i 19. novembra.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu