Connect with us

Kultura

Premijera filma „Karla“ 23. septembra

Foto: Promo

Dugo najavljivano srpsko izdanje autobiografije legende italijanskog i svetskog baleta 20. veka Karle Frači (1936-2021), biće predstavljeno 23. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci, saopšteno je iz BFI.

Promociju knjige “Korak po korak – Moja priča” pratiće srpska premijera filma “Karla” iz 2021, snimljenog po autobiografiji ove čuvene balerine u produkciji RAI Fiction.

Film, koji je u Italiji prikazan najpre u milanskoj Skali, a potom u tamošnjim bioskopima, režirao je Emanuele Imbuči, a Karlu Frači igra popularna italijanska glumica Alesandra Mastronardi.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Predstava „Gubitnik“ večeras u Solunu

Foto: Pixabay

Predstava „Gubitnik“ rediteljke Nataše Radulović biće izvedena danas na 58. Dimitria festivalu u Solunu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP).

Spoj male tragedije Aleksandra Sergejeviča Puškina o Mocartu i Salijeriju i romana Tomasa Bernharda o muzici, genijalnosti, zavisti, teroru uspeha i lakoći neuspeha premijerno je izveden na sceni Studio JDP 27. maja.

U predstavi igraju Joakim Tasić, Lenka Petrović, Stojša Oljačić i Teodor Vinčić, a prevodioci su Zlatko Krasni i Ivan S. Šajković, saopštio je JDP.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu