Connect with us

Kultura

Predrag Daničić bend u Kuglašu 7.maja

Foto: Promo

Predrag Daničić bend nastupiće u klubu Kuglaš u nedelju, 7.maja od 22h. Pored pesama sa albuma „Storytelling“, bend će svirati i pesme iz opusa grupa Ehoton i Eleven.

Bend Predrag Daničić nastao je u januaru 2022 godine. Članovi benda su Milan Firca Arnautović (bubanj), Jovan Yoker Parmaković (bas) i Predrag Daničić (vokal i gitara). Kasnije se bendu pridružuje i Dragoljub Manojlović za klavijaturama.

„Bend nasleđuje bendove Eleven i Ehoton. Na koncertima izvodimo i njihove pesme, tako da konačno zaokružujemo jednu muzičku celinu koja traje već jednu i po deceniju“ kaže Peđa Daničić.

Bend je oformljen zbog želje da se objavi novi materijal i album „Storytelling“ koji je opet snimljen pod dirigentskom palicom Dragana Alimpijevića Pika u studiju Road u Novom Sadu.

Album „Storytelling“ objavljen je u februaru 2023. godine za diskografsku kuću Multimedia Music. Sadrži 8 pesama. Tekstovi su na engleskom jeziku a muzika je konbinacija amerikane i indie rocka. Pesme je konponovao Predrag Daničić, ali su kao kompozitori potpisani i članovi benda Milan Firca Arnautović i Jovan Yoker Parmaković. Kao glavni tekstopisac na albumu je potpisan  Dragan Đurđević, ali u tekstualnom delu učestvuju i Predrag Daničić i Vladimir Tešić.

Album „Storytelling“ je dostupan na Youtube kanalu Multimedia Music, ali i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Ulaz na koncert biće 400 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Počela prodaja ulaznica za Gala koncert Zubina Mehte

Gala koncert sa Zubinom Mehtom / Foto: Marko Đoković

Povodom velikog jubileja – stogodišnjice orkestra, Beogradska filharmonija priređuje Gala koncert sa legendarnim maestrom Zubinom Mehtom, 20. juna 2023. godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji od 1. juna na filharmonijskoj blagajni (Studentski trg 11) kao i onlajn od 10 časova.

Gala koncert ujedno otvara regionalnu turneju Mehte i Beogradske filharmonije koja se nastavlja u Tirani i Skoplju, u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Jedan od najvećih dirigenata današnjice i najznačajniji prijatelj Beogradske filharmonije, dokazani je autoritet u iniciranju izgradnje mostova između različitih kultura. Svojom jedinstvenom energijom i vizijom, doprineo je rušenju brojnih barijera koristeći snagu muzike. Maestro Mehta je sa velikim entuzijazmom podržao inicijativu Otvoreni Balkan između Srbije, Albanije i Republike Severne Makedonije, a zajedno sa Beogradskom filharmonijom prirediće vrhunske muzičke događaje za publiku ovih zemalja.

Na programu sva tri koncerta Mehta će predvoditi orkestar u izvođenju Simfonije br. 7  Ludviga van Betovena i „Fantastične simfonije“ Hektora Berlioza. Nakon Gala koncerta na Kolarcu 20. juna, slede nastupi u zgradi Nacionalne opere Tirane 22. juna i u Filharmoniji Republike Severne Makedonije 24. juna.

Danas 87. godišnji maestro, aktivni je dirigent nemerljive veličine. Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je više od 60 godina sa nastupima koji su postali istorijski. Koncert povodom stogodišnjice orkestra biće njegov 11. nastup sa Beogradskom filharmonijom, a poslednji put je to bilo 2021. godine povodom obeležavanja šest decenija od prvog nastupa sa Filharmonijom što je ujedno bio i maestrov debi.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu