Connect with us

Kultura

Poznata satnica koncerta Lebanon Hanover

Foto: Marilena

U okviru ovogodišnje “Sci-Fi Sky“ turneje, dvojac Lebanon Hanover stiže u Srbiju u subotu, 26. novembra kada će održati koncert u Domu omladine Beograda.

Bend Lebanon Hanover oformljen je 2010. godine od strane Larise Ajsglas i Vilijama Mejbelina. Iz želje da ime benda zvuči neobično i autentično, kombinovanjem naziva gradova nastao je Lebanon Hanover.

Larisa je vokal, svira gitaru i sintisajzer, dok Vilijam pokriva bas i takođe vokal i sintisajzere. Njihov stil karakterišu kao kombinaciju cold wave i dark wave pravca sa uticajima post-panka, noar estetike i dekadentne poezije osamdesetih.

Njihove pesme donose doslednu mračnu atmosferu kroz elegantan i jednostavan zvuk baziran na monotonim jakim bas linijama, kratkim gitarskim akordima, vintidž sintisajzerima i dubokim vokalima, koji zajedno stvaraju neku vrstu sintetičkog apokaliptičnog popa a sve to podseća na Siouxsie and the Banshees, The Cure, Bauhaus i Xmal Deutschland.

Tekstovi pesama odaju osećaj egzistencijalnog ponora i očaja, bave se temama izolacije, pustoši i usamljenosti podsećajući na Bajronovu poeziju.

Deset godina posle prvog albuma “The World Is Getting Colder“ (Fabrika Records)  tu saradnju su nastavili i na narednih pet.

Na aktuelnom izdanju “Sci-Fi Sky“ (2020) hteli su da strast prema ranim osamdesetima, novom talasu i post-panku dignu na sledeći nivo i daju “novi sjaj“ hevi metalu, indastrijalu, šugejzu devedesetih i neo-folku na svoj način.

Specijalni gosti na koncertu u Domu omladine biće UROK, audiovizuelni projekat koji u svojoj izvedbi kombinuje dark, drone, experimental stilove sa propratnim viduelnim performansom.

Zvanicna satnica:

  • 20:00 – ulaz
  • 21:00 – Urok
  • 22:15 – Lebanon Hanover

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Elektronski duo HVOB donosi live act koji se ne propušta

HVOB / Foto: Andreas Jakwerth

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

Jedan od najboljih live act sastava na svetu stiže nam u zenitu sopstvene inspiracije. Domaća podrška biće im dvojac Stellarcompanion jedna od omiljenih DJ-ica beogradskih klubova, i Ali Güney, DJ i dizajner zvuka, koji je pre više od deset godina so i masline Egeja zamenio za burni noćni život glavnog grada.

Ulaznice za koncert HVOB dostupne su na Tickets.rs i prodavaće se po ceni od 2.090 dinara do 25. septembra, kada će regularna cena ulaznice iznositi 2.490 dinara.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu