Connect with us

Kultura

Poznata satnica koncerta Lebanon Hanover

Foto: Marilena

U okviru ovogodišnje “Sci-Fi Sky“ turneje, dvojac Lebanon Hanover stiže u Srbiju u subotu, 26. novembra kada će održati koncert u Domu omladine Beograda.

Bend Lebanon Hanover oformljen je 2010. godine od strane Larise Ajsglas i Vilijama Mejbelina. Iz želje da ime benda zvuči neobično i autentično, kombinovanjem naziva gradova nastao je Lebanon Hanover.

Larisa je vokal, svira gitaru i sintisajzer, dok Vilijam pokriva bas i takođe vokal i sintisajzere. Njihov stil karakterišu kao kombinaciju cold wave i dark wave pravca sa uticajima post-panka, noar estetike i dekadentne poezije osamdesetih.

Njihove pesme donose doslednu mračnu atmosferu kroz elegantan i jednostavan zvuk baziran na monotonim jakim bas linijama, kratkim gitarskim akordima, vintidž sintisajzerima i dubokim vokalima, koji zajedno stvaraju neku vrstu sintetičkog apokaliptičnog popa a sve to podseća na Siouxsie and the Banshees, The Cure, Bauhaus i Xmal Deutschland.

Tekstovi pesama odaju osećaj egzistencijalnog ponora i očaja, bave se temama izolacije, pustoši i usamljenosti podsećajući na Bajronovu poeziju.

Deset godina posle prvog albuma “The World Is Getting Colder“ (Fabrika Records)  tu saradnju su nastavili i na narednih pet.

Na aktuelnom izdanju “Sci-Fi Sky“ (2020) hteli su da strast prema ranim osamdesetima, novom talasu i post-panku dignu na sledeći nivo i daju “novi sjaj“ hevi metalu, indastrijalu, šugejzu devedesetih i neo-folku na svoj način.

Specijalni gosti na koncertu u Domu omladine biće UROK, audiovizuelni projekat koji u svojoj izvedbi kombinuje dark, drone, experimental stilove sa propratnim viduelnim performansom.

Zvanicna satnica:

  • 20:00 – ulaz
  • 21:00 – Urok
  • 22:15 – Lebanon Hanover

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu