Povežite se sa nama

OI2020

Poseta olimpijskom selu

Objavljeno

on

JOVANA ARSIĆ PRVA NASTUPA

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković danas je zajedno sa generalnim sekretarom Đorđem Višackim posetio srpske sportiste u Olimpijskom selu.

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije na licu mesta su se uverili da među našim olimpijcima vlada odlična atmosfera, kao i da u rezidencijalnom delu tima Srbije u sportisti imaju sve uslove za kvalitetan boravak.

Predsednik Maljković istakao je da je zadovoljan radom Misije Olimpijskog komiteta Srbije i da su svi na usluzi sportistima kako bi napravili najbolje rezultate.

– Moram da pohvalim organizaciju našeg tima u Olimpijskom selu. Olimpijski komitet Srbije je servis koji je na usluzi sportistima i to jako uspešno radimo. To je prva stvar koju sam pitao sve sportiste pri dolasku, kako su zadovoljni sa uslovima u Selu i radom naše misije. Atmosfera je odlična, oseća se jedinstvo. Magija Olimpijskih igara čini svoje. Želimo da to pretočimo u dobre rezultate. Velika su očekivanja, to govori poseta na današnjoj konferenciji za medije našeg tima koja je bila najposećenija u Tokiju. Najviše zahvaljujući najboljim ambasadorima naše zemlje, Novaku Đokoviću, Filipu Filipoviću, Maji Ognjenović i Sonji Vasić koji su prisustvovali konferenciji, kao i svim sportistima koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. Apelujem na kompletnu javnost da bodri sportiste i kada bude teško, da ih podržimo sa jedinstvenim pozitivnom stavom iz kojeg će proizaći dobri rezultati – rekao je predsednik OKS prilikom posete Olimpijskom selu.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki takođe apostrofira dobru atmosferu među timom Srbije i ističe da postaje prisutan i pozitivan takmičarski naboj kod naših sportista.

– Prvo bih napomenuo da je sjajno što smo dobili mogućnost da uđemo u Selo i pozdravimo naše sportiste, jer je i to do pre nekoliko dana bilo neizvesno zbog oštrih kovid protokola koji su na snazi. Kao neko ko ima i takmičarsko iskustvo sa Olimpijskih igara i ko je bio stanovnik Olimpijskog sela, prepoznajem dobru atmosferu. Vidi se takođe da svi sportisti postaju usmereni ka izazovima koji ih očekuju u narednim danima i da su spremni za takmičenje – istakao je Višacki.

Prvi sportista Olimpijskog tima Srbije koji će nastupiti na Igrama je veslačica Jovana Arsić koja predstavlja našu zemlju u disciplini ženski skif. Nju sutra u Tokiju od 10.20 časova po lokalnom vremenu očekuju kvalifikacije, a Višacki je kao nekadašnji veslač razgovarao sa Jovanom kojoj je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama.

– Jovana je prošla kroz težak period zbog dvonedeljnog karantina u kojem se našla pri dolasku u Japan, kao i Vasić i Mačković. Nju sutra očekuje veliki dan, sve te stvari na koje nije mogla da utiče mora da ostavi iza sebe i da se okrene samo onome što je čeka kroz samo nekoliko sati. Kao što sam i njoj rekao, mora da uživa u svakom trenutku iskustva koje je pred njom i da sa pozitivnim stavom uđe u trku – jasan je bio generalni sekretar OKS.

Foto OKS / pripremio Aleksandar Kovandžić

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

OI2020

Srbija dočekala šampione

Objavljeno

on

SJAJNA ATMOSFERA ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE

Srpski olimpijci koji su osvojili medalje na najvećem svetskom sportskom nadmetanju u Tokiju dočekani su sinoć u Beogradu. Na tradicionalnom mestu, balkonu Skupštine grada Beograda našli su se sportisti koji su obradovali naciju medaljama.

Hiljade građana okupili su se na platou ispred Starog Dvora i pesmom, skandiranjem i gromoglasnim aplauzom pozdravili su osvajače olimpijskih medalja i njihove trenere, kao i članove Misije OKS. Na balkon su prvi izašli osvajači bronzanih medalja, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović, Zurab Datunašvili, basketaši 3×3 i odbojkašice. Nakon njih publika je pozdravila Damira Mikeca, osvajača srebrne medalje, kao i Milicu Mandić, Jovanu Preković i vaterpoliste Srbije, osvajače zlatne olimpijske medalje.

– Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Želim da pozdravim svoje Aranđelovčane koji me čekaju sada i da vam kažem da se snovi ostvaruju ako vredno radite i ako verujete svim srcem – rekla je Jovana Preković obraćajući se prisutnima sa balkona.

Zahvalnost publici i građanima Srbije iskazali su i Filip Filipović, Damir Mikec, Milica Mandić, a na srpskom je „Hvala vam, živela Srbija!“ izgovorio i Zurabi Datunašvili.

 

Foto OKS

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu