Connect with us

Politika

Portparol Vlade Kosova: „Ne treba žuriti sa ukidanjem zabrane uvoza robe iz Srbije“

Photo: Unsplash

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziju izjavio je za Telegrafi da je primetno poboljšanje situacije na severu, ali da ne treba žuriti sa ukidanjem zabrane uvoza robe iz Srbije.

Mere su uvedene nakon otmice trojice kosovskih policajca sa teritorije naše zemlje na granici sa Srbijom. Analiza bezbednosne situacije je u toku. Konstatovano je da postoji poboljšanje i želimo da se sve što pre vrati u normalu. Optimisti smo da će poboljšane situacije omogućiti ukidanje mera, ali ne treba žuriti, rekao je Krieziju.

On je dodao da je konačna procena uvek na bezbednosnim institucijama, koje preporučuju dalje korake, prenosi Kosovo onlajn.

Zabrana uvoza robe iz Srbije na snazi je od 15. juna, a premijer Aljbin Kurti rekao je ranije da je ta odluka doneta iz bezbednosnih razloga.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu