Connect with us

Aktuelno

PONOVO UPAD ALBANACA U KURŠUMLIJSKOM SELU: Napravili premetačinu, ukrali stvari i psa!

Foto: Privatna arhiva / Novosti.rs

U Kuršumlijskom selu Rastelica, na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, zabeležen je još jedan upad Albanaca koji su izvršili premetačinu u domaćinstvu Erakovića, jednom od malobrojnih nastanjenih u ovom selu dvadesetak kilometara udaljenom od Kuršumlije.

Naime, Radovan Eraković jedan od vlasnika seoske kuće koja je od početka godine obijena po drugi put, ističe za naš list da nema sumnje da su lopovi iz susednih albanskih sela koji su već pljačkali njegovo domaćinstvo.

– Osim što su izvršili premetačinu po kući, pokušali su da ukradu pumpu za navodnjavanje, ali zbog težine nisu uspeli da je odnesu. Ukrali su mi dvogled i nešto manjih stvari kao i kerušu koju su prošli put uspeli da ukradu sa dva šteneta, ali koja se u međuvremenu vratila – pojašnjava Radovan koji je slučaj pljačke prijavio policiji.

I dok ističe da su lopovi verovatno isti kao i šumokdarice, Eraković naglašava da su malobrojni nastanjeni meštani uplašeni za svoje živote zbog nesmetanih upada Albanaca iz susednih podujevskih sela.

Inače, u ovom kuršumlijskom selu od desetak domaćinstava nastanjeno je svega njih nekoliko koji su uvereni da Albanci iz podujevskih sela sa druge strane administrativne linije i brda koje deli tu liniju prate situaciju na njihovom području i u krađu šume i obijanje kuća kreću kada policijska patrola napusti selo.

– Zbog toga smo tražili stalni policijski punkt u selu, ali to nam verovatno zbog malobrojnih meštana nije omogućeno. Međutim, ukoliko se nastave ovakvi upadi Albanaca mi ćemo se sami zaštititi – ističu naši sagovornici iz ovog kuršumlijskog sela uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Vozio auto-putem u suprotnom smeru, bez dozvole: Crnogorcu (19) oduzet automobil

pol
MUP

Devetanestogodišnji državljanin Crne Gore isključen je sinoć iz saobraćaja nakon što se isto veče oko 22 časa, na prilaznom kolovozu auto-puta Beograd-Niš, na teritoriji Zvezdare, kretao automobilom u zabranjenom smeru.

Kontrolom je utvrđeno da vozač nema vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju vozila.

On je istog dana u prepodnevnim satima, u Novom Beogradu, takođe isključen iz saobraćaja i sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 120.000 dinara.

Devetnaestogodišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije, dok je vozilo kojim je upravljao privremeno oduzeto radi vršenja provera.

Nakon isteka mera zadržavanja on je priveden sudiji Prekršajnog suda u Beogradu koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 dana.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu