Connect with us

Privreda

Poljoprivrednicima za petak zakazan sastanak sa Vučićem

Foto: Unsplash

Na sat vremena poljoprivrednici iz Požarevca i okolnih sela blokirali su ovaj grad sa 170 traktora tražeći veću otkupnu cenu pšenice i bolju raspodelu subvencija.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika Stig Nedeljko Savić kaže za Danas da nije postignut nikakav dogovor sa državom, ali da im je za naredni petak u 10 časova zakazan sastanak sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

„Prošle nedelje imali smo protest upozorenja a danas smo imali novi na kom se pojavilo 170 traktora. Država je usvojila tromesečne kvote za izvoz, ali jedan od naših zahteva, osim povećanja cene pšenice i subvencija jeste i da se ukine zabrana izvoza“, ističe Savić.

On kaže da je iz redova države i resornog Ministarstva bilo pokušaja da se protest odloži, ali da oni to nisu mogli da urade dok ne dobiju neke konkretnije predloge.

„Rečeno nam je da se sve odlučuje u kabinetu predsednika i javljeno nam je da imamo sastanak sa njim u petak u 10 časova. Ako tada ništa ne dobijemo konkretno, mi ćemo zakazati novi protest narednog utorka, 28. juna, na Vidovdan“, napominje Savić.

Protest su započeli nezadovoljni najavljenom otkupnom cenom pšenice od 36 dinara po kilogramu. Njima je, kako kaže, bitno da i Robne rezerve otkupljuju pšenicu po tržišnoj ceni, a ona je ovih dana bila od 42 do 43 dinara.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Poslovanje

Gasprom isporučio Evropi 42,1 milion kubnih metara gasa

Ruski proizvođač gasa Gasprom saopštio je da je njegova isporuka gasa Evropi preko Ukrajine preko tačke Sudža danas bila na nivou od 42,1 milion kubnih metara.

Istu količinu gasa Gasprom je isporučio Evropi i juče, javile su ruske novinske agencije pozivajući se na tu kompaniju, navodi Rojters.


Evropska unija uvela je sankcije Rusiji, ali i dalje od iste otkupljuje naftu, gas, žito i zlato. S toga, nije prvi put da gledamo u licemerstvo EU, a dodatan pokazatelj nepoverenja ove unijie jeste da se zemlje članice sve više okreću ličnom interesu zemlje, a ne uniji koja ja cilj ima da bude jedinstvena u odluka, a to naravno nije.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu