Connect with us

Privreda

Poljoprivrednici sutra u 9 časova na pregovorima sa predstavnicima Vlade Srbije

Photo: Unsplash

Postoje ozbiljne indicije da će do susreta poljoprivrednika, koji protestuju i predstavnika Vlade Srbije doći ubrzo, potvrđeno je Danasu, kao i da bi suprotstavljene strane mogle da nastave pregovore tamo gde su zapeli.

Za pregovarački sto u Vladi Srbije trebalo bi već sutra u 9 časova da sednu predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika koji protestuju i predstavnici Vlade.

U Inicijativi za opstanak poljoprivrednika Srbije potvrđena nam je ova informacija, gde ističu da zvaničan mejl još nisu dobili i da ga čekaju.

Ipak, kažu, to neće odložiti proteste.

U protestu učestvuju predstavnici udruženja Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije – Naše mleko, Poljoprivredni proizvođači Subotica, STIG, Za spas i opstanak stočara zapadne Srbije, Savez Udruženja poljoprivrednika Banata i Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja – tražili su konkretne mere.

Poljoprivrednici traže da zagarantovana cena mleka bude 78 din + PDV, da subvencije po hektaru budu 300 evra, da premija za mleko bude 20 dinara, a referentna cena ratarskih kultura bude izjednačena sa berzama u Parizu i Budimpešti.

Traže da budu uvedeni prelevmani na sve države EU i CEFTA sporazuma na sve mlečne proizvode, da dizel za obradive površine bez akciza sa PDV-om bude 100 litara po hektaru za ratarske kulture i 300 litara po hektaru za povrtarske i voćarske kulture, da regres za mlečne krave bude 40.000 dinara, i da bude ukinuto plaćanje naknade za odvodnjavanje i prebačeno na lokalne samouprave.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Ministarstvo poljoprivrede Srbije: „Afrička kuga svinja potvrđena na 2.337 gazdinstava u Srbiji“

Photo: Unsplash

Po okruzima, ukupno je potvrđeno 4.348 slučajeva kuge u Pčinjskom, Braničevskom, Pomoravskom, Podunavskom, Moravičkom, Južnobanatskom, Borskom, Srednjebanatskom, Zaječarskom, Sremskom, Šumadijskom, Južnobačkom, Mačvanskom, Pirotskom i u Beogradu.

Urađena je eutanazija 54.243 svinja sa neškodljivim uklanjanjem i dezinfekcijom u zaraženim gazdinstvima.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu