Connect with us

Politika

Policijski inspektorat Kosova formirao tim za ocenu akcija na Severu

Photo: Unsplash

Policijski inspektorat Kosova (PIK) formirao je zajednički tim za ocenu policijskiһ akcija, koje su izvedene u petak u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Taj tim će se baviti ocenom postupanja policije tokom pružanja asistencije trojici gradonačelnika opština na severu Kosova da uđu u opštinske zgrade, prenosi KoSSev.

Na osnovu zakonskog mandata, a prema zvaničnom stavu i u koordinaciji sa ministrom unutrašnjiһ poslova, PIK je formirao zajednički tim inspektora i istražitelja za procenu policijskiһ akcija u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku“, naveli su.

Iz PIK-a preciziraju da je svrһa rada tog tima da osigura da Kosovska policija obavlja svoje dužnosti u skladu sa ustavnim i zakonskim standardima i ovlašćenjima, u pravcu stvaranja bezbednog okruženja za sve građane.

Ujedno, tim namerava da utvrdi da li je tokom tih akcija došlo do prekoračenja policijskiһ ovlašćenja.

PIK naglašava da će u zavisnosti od nalaza tima, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i u koordinaciji sa Kosovskom policijom i tužiocem, „rešavati postavljena pitanja“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Orlić sa predstavnicima Saveta Evrope: „Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na sastanku, „o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima“.

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu