Connect with us

Politika region

Policija Beograda: „Odbačena prijava skupa o KiM ispred Skupštine u vreme zasedanja 2. februara“

Photo: Unsplash

Policijska uprava za grad Beograd nije odobrila skup „Nema Srbije bez Kosova i Metohije“, planiran za 2. februar 2023. godine ispred Skupštine Srbije.

U obrazloženju policija je navela da je postupajući po prijavi okupljanja, utvrdila da ona nije blagovremena u smislu čl. 12., st.3. Zakona o javnom okupljanju i nije usklađena sa odredbama Zakona o javnom okupljanju.

U Skupštini je za taj datum najavljen početak rasprave o Kosovu i Metohiji, kojoj će prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić.

U vesti se ne navodi ko je prijavio skup. Tviteraš koji nastupa pod imenom Samo Dejo Miloš Uskoković, i koji je preko ove društvene mreže, pozivao na skup, navodi za Danas da je reč o skupu, koji on organizuje sa drugim aktivistima.

On raspolaže i obaveštenje, zaključak MUP-a, po kojoj se odbacuje prijava skupa.

Tviteraš Uskoković najavljuje da će se u vezi sa odgovorom Beogradske policije obratiti medijima narednih dana.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Zoran Lutovac: „Neću ići na konsultacije sa Vučićem oko sporazuma sa Kosovom“

Photo: Unsplash

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac saopštio je da neće ići na konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko sporazuma sa Kosovom, jer nema potrebe da ih naknadno upoznaje sa dokumentom koji je već prihvatio i javnost upoznao preko posrednika i medija.

Od sastanka se može očekivati da će ga Vučić upotrebiti u propagandne svrhe, a ne za konsultacije, napisao je Lutovac na svom Tviter nalogu.

Lutovac je ocenio da nije normalno da predsednik Srbije poziva predstavnike poslaničkih grupa da dođu kod njega na razgovor, nego obrnuto, da se on odazove pozivu poslanika da položi račune u Skupštini.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu