Connect with us

Kultura

Pokrajinsko priznanje za Galeriju slika „Sava Šumanović“ iz Šida

Foto: Pixabay

Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti umetnosti „Pavle Jovanović“ je Galerija slika „Sava Šumanović“ iz Šida, jednoglasno je odlučila Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja.

Galerija slika „Sava Šumanović” u Šidu je specijalizovana muzejska ustanova, koja je osnovana 21. septembra 1952. godine, poklonom Perside Šumanović, majke slikara Save Šumanovića.

Nastavljajući srpsku tradiciju zadužbinara, legatora i darodavaca, Persida je svome rodnom Šidu omogućila da ljubitelji slikarstva i umetnosti mogu da se upoznaju sa stvaralaštvom jednog od naših najznačajnijih umetnika.

Pored Galerije „Sava Šumanović“, visoko priznanje „Milutin Milanković“ za izuzetan doprinos nauci dobio je i dr Slobodan B. Marković.

Dobitnicima će pokrajinska priznanja „Milutin Milanković“ i „Pavle Jovanović“ biti uručena 15. maja, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 175. godišnjice Majske skupštine u Sremskim Karlovcima, na kojoj je proglašeno stvaranje Srpske Vojvodine.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

43. Internacionalni simpozijum Terra 2024 – Konkurs za umetnike

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra objavio je 29. septembra 2023. godine poziv za podnošenje prijava za učešće na 43. Internacionalnom simpozijumu skulpture u terakoti Terra koji će se održati od 1. jula do 31. jula 2024. godine.

Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti Terra (u daljem tekstu: Simpozijum Terra) u Kikindi obuhvata koncepciju i izvođenje umetničkog dela od terakote, koje će biti trajno postavljeno u parku skulptura Terra.

Umetnička dela kolekcije Terra su isključivo iz oblasti savremene umetnosti i mogu uključivati: vajarska dela, prostorne instalacije ili druga umetnička dela nastala od gline. Stoga se pozivaju podnosioci prijava da dostave pismene predloge za učešće na 43. sazivu.

Više informacija na (srpski) : https://terra.rs/symposium-open-call/

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu