Connect with us

Hronika

Podignuta optužnica protiv Dimčeta K. – pokušali da prokrijumčare 7,8 kilograma kanabisa sa AP KiM

Foto: Pexels

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dimčeta K. (45) i još troje pripadnika njegove grupe zbog sumnje da su 2. juna ove godine pokušali da prokrijumčare 7,8 kilograma kanabisa sa AP KiM do Beograda, što je samo deo količine planirane za krijumčarenje.

Pored Dimčeta K, optuženi su Miloš S. (38), Vladan S (42) i Slobodanka S. (41).

Svi se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se Dimčetu i Slobodanki na teret stavlja i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.

Tužilaštvo je predložilo da se trojici optuženih produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Takođe je tražilo da se Dimčetu K. izrekne mera bezbednosti oduzimanja predmeta, te da mu se oduzme: vozilo korišćeno za izvršenje krivičnog dela „Maserati Quarttroporte“, zatim dva pištolja i municija pronađeni prilikom pretresa stana u kojem su neprijavljeno boravili on i Slobodanka S, opojna droga kanabis, digitalna vagica za precizno merenje i 27.650 evra, 1.600 dolara i 1.120 švajcarskih franaka.

Podsećamo da je ova kriminalna grupa uhapšena nakon višemečnog operativnog rada Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema optužnici, Dimče K. je organizovao ovu grupu počekom aprila 2022. godine sa ciljem da iz Srbije na teritoriju AP KIM prebaci bager marke „Kater pilar 320C“ i da za ugovorenu cenu od oko 70.000 evra, što je cena ispod tržišne vrednosti, dobije oko 65 kilograma opojne droge kanabis, koju bi prokrijumčario do Beograda radi dalje prodaje.

Vladan S. je, kako se sumnja, po instrukcijama Dimčeta K, 17. maja organizovao transport bagera do ilegalnog prelaza sa AP KIM, gde ga je preuzelo NN lice i prevezlo preko pomenutog prelaza.

Potom su, po prethodnom dogovoru Dimčeta K. i još jednog lica – da za bager dobije 65 kilograma marihuane, Dimče K. i Miloš S. na administrarivnom prelazu sa AP KIM preuzeli deo ugovorene količine, od 7.796,96 kilograma kanabisa, i uputili se u pravcu Beograda pomenutim vozilom Maserati. Uhapšeni su u Sopotu.

U stanu na Novom Beogradu, gde je Dimče K. neprijavljeno boravio sa Slobodankom S, pronađena su dva pištolja marke „Pietro Beretta“ i „Solothurn AT 380“ sa pripadajućim mecima, vagica za precizno merenje i pomenuti novac.

(Više javno tužilaštvo u Beogradu)

I.T.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

TINEJDŽER (16) RADIO ZGIBOVE I SLOMIO VRAT!

Printskrin YT

Učenik (16) iz Prokuplja je spletom nesrećnih okolnosti nastradao radeći zgibove.

Učenik (16) jedne srednje škole iz Prokuplja, nastradao je nesrećnim slučajem, dok je radio vežbe na spravi za zgibove u pomoćnom objektu porodične kuće i prilikom pada slomio vrat. Neutešni roditelji jedva su smogli snage i kroz suze ispričali šta se desilo kobnog dana.Tragedija se dogodila subotu, oko 19.30, kada su nesretni roditelji i pronašli njegovo telo u improvizovanoj teretani koju je mladić napravio. Otac dečaka kaže da je voleo život.

„Taj dan bio je veoma veseo, raspoložen, kao i uvek. Bio je vedro dete, nikad nije imao nikakve crne misli. Pričali smo o svim stvarima, nije postojalo nešto što nije smeo da nam kaže. Vaspitali smo decu da zajedno rešavamo probleme i da smo im mi najveći prijatelji“, objašnjava on.

Kako ističe majka dečaka, njen sin nije mnogo mario za školu, ali je znao da je mora završiti. „O školi smo često pričali. To je bila nezaobilazna tema svih roditelja. Govorio je kako ide na vreme i ne izostaje, ali da ima nekih loših da će ih popraviti i završiti razred. Rekla sam mu taj dan pre nego što je otišao da vežba: „Završio si školsku godinu. Ako, možda, ima loših ocena, ne treba da utiču na tebe, popravićeš…“ prepričava neutešna majka poslednji razgovor sa sinom.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu