Connect with us

Književnost

Počinju „Dani kragujevačke knjige”

Foto: Promo

Danas počinje tradicionalna manifestacija „Dani kragujevačke knjige” koju i ove godine tokom celog meseca februara organizuje Narodna biblioteka „Vuk Karadžić”.

Manifestacija će ponuditi bogat kulturno-umetnički program u vidu književnih promocija, prezentacija i predstavljanja delatnosti izdavačkih kuća iz Kragujevca i okruženja.

Svečano otvaranje danas u galerijskom prostoru kragujevačke biblioteke tačno u podne. Dane kragujevačke knjige svojom besedom otvoriće prof. dr Venko Andonovski.

Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke, kao svake godine na početku manifestacije predstaviće pregled kragujevačkog izdavaštva u prethodnoj godini a potom će biti i zvanično proglašena najbolja kragujevačka knjiga za 2022.godinu.

Potom će biti otvorena izložba zavičajne knjižne i neknjižne građe Kragujevca.

U muzičkom programu na otvaranju 10. DKK nastupiće Ksenija Kočetova i Aca Pejčić.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Goli otok -istorija“ večeras u Kolarcu

Foto: Pixabay

Knjiga „Goli otok – istorija“ Martina Previšića biće predstavljena u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini, najavila je izdavačka kuća „Vukotić Media“

Ovo je prva celovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svedočanstava bivših logoraša.

Analizirajući kompleksni sistem logora za internaciju ibeovaca, Previšić je uspeo spojiti naučnu preciznost istoričara s talentom pripovedača, osećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube




U trendu