Povežite se sa nama

Biznis

Počinje Globalni samit inovacija

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Onlajn „Globalni samit inovacija“ trajaće od 18. do 20. maja i okupiće više hiljada inovatora i investitora iz celog sveta, a Privredna komora Srbije pozvala je domaće kompanije da učestvuju.

Tokom događaja planirane su interaktivne hibridne radionice i virtuelni paneli na kojima će se diskutovati o zelenoj tranziciji, digitalnoj transformaciji i oporavku sektora od korona virusa, najavila je Privredna komora Srbije (PKS).

U okviru samita biće organizovani i onlajn sastanci kompanija za koje je zadužena Evropska mreža preduzetništva (EEN).

Na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu predstavićemo veoma zanimljivu platformu, koju realizujemo zajedno sa kolegama EEN iz regiona, namenjenu pristupu izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća – objasnila je Katarina Momčilović Matić, viši savetnik u Centru za EU integracije PKS.

Dodala je da je namera da se putem informativne platforme predstave EU i regionalni programi i fondovi dostupni firmama sa Zapadnog Balkana, kao i da se tokom godine održi događaj namenjen umrežavanju malih i srednjih preduzeća i finansijskih institucija koje te programe sprovode.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis

Tesla: Novi uslovi za ljubitelje kriptovaluta

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Kompanija Tesla bi uskoro ponovo mogla da prihvati bitkoin kao sredstvo plaćanja, ukoliko se rudari okrenu obnovljivim energijama.

Elon Musk i Tesla već neko vreme utiču na vrednost kriptovaluta. Naime, bitkoin je čas u milosti, čas u nemilosti ove kompanije, pa je prvo najavljeno da će zainteresovani za plaćanje Tesla proizvoda moći da koriste bitkoin, ali je ta odluka ubrzo odbačena zbog brige za životnu sredinu. Sada se situacija ponovo menja, ali se od životne sredine ne odustaje. Bar se tako čini na prvi pogled.

Cena bitkoina je u skladu s vestima iz kompanije Tesla vrtoglavo skakala, pa potom padala, te je Musk u junu odlučio da izađe na Twitter i zainteresovanima objasni šta se događa. Tom prilikom je objavio da je Tesla prodala tek 10 % od kriptovaluta, koje su u njenom posedu, te dodao da će kompanija ponovo odobriti bitkoin transakcije, kada kripto-rudari budu počeli da koriste obnovljive energije. Tvitovi su izazvali buru reakcija, u kojima neki tvrde da se za rudarenje već koriste obnovljive energije, dok drugi ističu da to nije tačno.

Musk se mesec dana kasnije ponovo bavi bitkoinom, a prvo što je istakao jeste da je vidljivo da se rudari sve više okreću obnovljivim energijama. Dodao je i da će Tesla ponovo početi da prihvata bitkoin, kada broj onih koji koriste zelene energije bude prešao 50 %.

Ovo nije prvi put da se čuje kako Tesla ponovo otvara vrata bitkoinu, budući da je Musk i sredinom juna tvit-ovao da bi to moglo da se dogodi, kada rudari dokažu da brinu o životnoj sredini. Budući da Musk ima veliki uticaj na sudbinu bitkoina, ali i kriptovaluta uopšte, ostaje da se vidi, kako će nove vesti uticati na vrednost.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu