Connect with us

Politika region

Počeo sastanak Aleksandra Vučića sa ambasadorima Kvinte

Photo: Unsplash

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na Andrićevom vencu sa ambasadorima Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija), kao i sa šefom delegacije Evropske unije.

Sastanku predsednika Vučića sa ambasadorima Kvinte prisustvuju ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Predviđeno je da se Vučić u 11 časova sastane i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a u 12 časova sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo.

Da podsetimo, KFOR je juče u Zvečanu nasilno razbio protest Srba. Dvojica Srba ranjena su iz vatrenog oružja, jedan od njih je u veoma teškom stanju. Ima više od 50 povređenih Srba, a povređen je i 41 pripadnik Kfora.

U obraćanju javnosti, predsednik Srbije je istakao da je mesecima govorio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima jednu želju – da dovede do krvoprolića ceo region, kao i da je malo ko hteo to da čuje i razume šta se dešava na KiM.

Vučić je pozvao Srbe na severu Kosova i Metohije da se ne sukobljavaju sa NATO-om.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Aleksandar Šapić: „Uskoro će se znati da li će izbori biti 17. decembra“

Photo: Unsplash

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će izbori u prestonici vrlo verovatno biti 17. decembra.

„Znaćete za par dana. Ako izbori budu 17. decembra, ako to bude konačan dogovor, znaćete za par dana. Postoje tačno zakonske procedure koje uslovljaju tu odluku. Za par dana ćete imati informacije ukoliko se budemo dogovorili da konačan datum bude 17. decembra. A vrlo verovatno će biti, a za par dana ćete znati koji ćete biti potezi da bismo morali da sprovedemo izbore 17. decembra“, odgovorio je Šapić na pitanje novinarke N1 kada će podneti ostavku ukoliko izbori budu 17. decembra i da li će ići na neku drugu taktiku, poput kolektivne ostavke svih odbornika vlasti u glavnom gradu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući na RTS, da će parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

„Dobio sam pismo, evo zvanično. Morate da poštujete demokratiju i opozicione stranke, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je jača nego kada su oni vodili ovu zemlju… Privhatio sam njihovu ideju i spremni smo za izbore od 17. decembra već, mogu da budu 17. decembra“, rekao je Vučić.

On je rekao da je 24. decembra katolički Badnji dan, te da ne mogu da budu održani tada.

„Mogu da budu 17. decembra. Ako žele mogu da budu i 23. decembra. Neka kažu kada žele. Biće zajedno parlamentarni, beogradski, pokrajinski i u još nekim opštinama. Mi znamo da su oni favoriti za izbore u Srbiji“, dodao je Vučić.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu