Connect with us

Filmovi

Počela sinhronizacija filma „Mala sirena“

Dušan Svilar / Foto: Promo (MCF)

Sinhronizacija dugoiščekivanog igranog filma „Mala sirena“ (The Little Mermaid) snimljenog prema istoimenom kultnom crtaću, upravo je počela.

Uskoro, 25. maja, film će zaživeti u domaćim bioskopima, a u studiju za sinhronizaciju našla se domaća ekipa glumaca i muzičara koja pozajmljuje glasove za novo Diznijevo ostvarenje.

Irina Arsenijević, mlada pevačka zvezda pozajmljuje glas jednoj od najomiljenijih Diznijevih princeza, sireni Arijel. U ulozi princa Erika našao se Dušan Svilar, dok je u sinhronizovanoj verziji filma „Mala sirena“ Đorđe David kralj Triton. Nezaboravni Ursulin lik, koji sporazumno oduzima fantastičan glas male Arijel interpretiraće pevačica Tijana Dapčević, a

u ulozi zabavnog galeba Skatla, koji veruje da je najbolji izvor informacija za Arijel našla se pevačica Edita Aradinović. Čuvenom krabi Sebastijanu glas daje glumac Milan Tubić.

Od 2019. godine, kada je najavljeno da će mlada američka pevačica Hale Bejli (Halle Bailey) tumačiti glavni lik voljene Male sirene, svetska publika sa nestrpljenjem je želela da sazna kako čuveni crtani film postaje igrano ostvarenje, sa pravim glumcima, pod dirigentskom palicom Roba Maršala („Čikago“, „Memoari jedne gejše“).

Konačno, 25. maja, na repertoaru domaćih bioskopa naći će se igrani Diznijev naslov „Mala sirena“, a nedavno je počela sinhronizacija filma.

Nakon nekoliko sinhronizovanih Diznijevih princeza među kojima su i Zlatokosa i Snežana, uloga Arijel pripala je mladoj muzičkoj zvezdi Irini Arsenijević koja ističe da joj je „Mala sirena“ bila jedna od najvećih želja:

„Mislim da Arijel kao lik upotpunosti može da se stopi sa mojim karakterom jer joj je muzika na neki način beg od stvarnosti. Spremna je da uradi sve, kako bi ostvarila svoje snove,“ istakla je Irina, a u gluvoj sobi studija za sinhronizaciju našao se i Dušan Svilar koji tumači lik princa Erika:

„Pozajmiti glas princu Eriku jeste kompliment, uživanje i veliki izazov za nekoga ko se bavi izvođačkom umetnošću. Svaki prepev stihova i sinhronizacija teksta na srpski jezik nosi svoj zahtev i odgovornost i cela ekipa ljudi se trudi da dođe do konačnog rezultata, kako bismo ovaj klasik što preciznije i bajkovitije preneli u duhu srpskog jezika. “

Dizni studio napravio je audiciju za „Malu sirenu“ još pre početka korona virusa kada je mlada pevačica Hale Bejli, koja u originalu tumači lika Arijel, imala 18 godina. Sada sa 21 godinom oseća, kako ističe, veliku zahvalnost što je ovaj film doživela u svoj njegovoj slavi. Samo snimanje donelo je mnogo iskustva, od toga i višesatno snimanje u vodi koje je nekad trajalo i po 13h.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Najgledanija Netflix-ova serija dobija 2. sezonu

Unsplash

Iz Netflix-a stiže dobra vest za sve ljubitelje serije One Piece, koja je trenutno najgledanija na ovoj platformi u mnogim zemljama.

Naime, ova igrana adaptacija istoimene mange i anime serije dobiće drugu sezonu, što i ne iznenađuje ako se uzme u obzir njena trenutna popularnost.

Ona se nalazi u vrhu gledanosti otkako je izašla i ljubitelji originalne mange pohvalili su način na koji je preneta u igranu serijsku verziju.

U seriji One Piece glavnu ulogu tumači Inaki Godoj kao Manki D. Lufi, mladi gusar koji sakuplja posadu kako bi pronašli komad blaga pod nazivom One Piece, da bi postao Kralj gusara.

Pored njega, tu su i Makenju kao Roronoa Zoro, Emili Rad kao Nami, Džejkob Romero kao Usop i Taz Skajlar kao Sanji.

Kako tvorci serije imaju puno izvornog materijala kao inspiraciju, oni su rekli da se nadaju da će snimiti 12 sezona, a da bez problema mogu da urade bar 6.

Ova obnova za drugu sezonu je dobra vest i znak da bi serija svakako mogla da se oduži, na radost fanova.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu