Connect with us

Kultura

Pobednom Čarne iz Banjaluke završena 56.Gitarijada u Zaječaru

Foto: Aleksandar Canić

U subotu je pobedom banjalučke grupe Čarna i sjajnim nastupima zvanično završena ovogodišnja Gitarijada u Zaječaru.

Banjalučani su očigledno trijumfovali na festivalu, jer je pored Čarne, nagradu „Momčilo Moša Radenković“ za najbolji vokal osvojio Marko Kelečević, frontmen benda MK & Saso Mange. Po mišljenju publike, najbolja grupa je Promonael iz Bačkog Petrovca.

Rokonačelnik Marko Mendoza je, uručivši nagradu pobednicima, istakao da se nada da je ovo podsticaj za građenje uspešne karijere Čarni i savetovao im da nikada ne odustaju od svojih snova i muzike.

Opšti utisak je da je Gitarijada opravdala sva očekivanja i da se ponovo vraća nastupima stranih grupa na zahtev srpskih i regionalnih posetilaca.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

U Železničkom muzeju otvorena izložba o formiranju muzejskog fonda

Foto: Pixabay

U Galeriji Železničkog muzeja otvorena je izložba „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“, autorke Ivane Radojević Bošković, dipl. istoričara i kustosa.

„Izložbom „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“ predstavljamo proces formiranja muzejskog fonda, u kojem su učestvovali železničari širom Jugoslavije, od prvih izložbi, odnosno prvih izlaganja baštine jugoslovenskih železnica javnosti. Prikazujemo osnivanje Železničkog muzeja 1. februara 1950. godine, kao i radove na obezbeđenju i rekonstrukciji muzejskog prostora. Posebno su izloženi segmenti sa Prve stalne postavke „Kroz istoriju jugoslovenskih železnica“, kojom je Muzej 30. aprila 1953. godine otvoren za širu javnost“, rekla je autorka izložbe.

Prikazane fotografije i izloženi eksponati svedoče o izgradnji jugoslovenskih železnica, radu i životu železničara, arhitekturi železničkih stanica. U Galeriji su postavljena i dela umetnika kojima je železnica bila inspiracija.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu