Connect with us

Kultura

Pijanistkinja Jol Eum Son 2. aprila na Kolarcu

Jol Eum Son / Foto: Marco Borggreve

Steinway & Sons koncertna sezona 2022/2023. nastavlja se nastupom pijanistkinje Jol Eum Son 2. aprila u 20 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Poetska elegancija, urođeni osećaj za ekspresivne nijanse i moć da se projektuju smeli dramatični kontrasti su među glavnim atributima pijanizma Jol Eum Son… Čuli smo virtuoznost na visokom nivou koja je predstavljena ne pretenciozno uz minuciozno i pre svega efektno isviravanje svakog pasaža…”   Radoš Mitrović, Radio Beograd 2

Nakon uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista današnjice, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2022/2023. zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Predstojeći koncert STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE   će beogradskoj publici 2. aprila sa početkom u 20h, predstaviti koreansku pijaniskinju Jol Eum Son, pijanističkoj zvezdu koja je već osvojila srca publike Kolarčeve zadužbine.

Ovog puta, Jol Eum Son će se predstaviti publici Velike dvorane, pažljivo odabranim programom u slavu Rahmanjinova i obeležavanja 150 godina od rođenja i 80 godina od smrti ovog slavnog kompoziotra.

Na programu su:

  • S. Rahmanjinov, 13 prelida, op. 32
  • Skrjabin, 24 prelida, op. 13

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine i prodajnim mestima Ticket vision. Cena ulaznica 2.500,00 i 3.000,00 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Filharmonija svira muziku iz crtaća za školarce

Foto: Promo (BGF)

U Beogradskoj filharmoniji su počeli koncerti za školarce, koji se održavaju radnim danima, od 22 do 31. marta, od 10 i 12 časova u filharmonijskoj sali.

Pod dirigentskom palicom mladog Vuka Wolkova Popovića, zajedno sa Tamarom Marinković Tomić i Slavicom Perić u ulozi naratorki, orkestar izvodi muziku iz poznatih crtanih filmova, a pridružuje im se i misteriozni instrument koji sam svira.

Pod nazivom „Nacrtani orkestar“, ciklus koncerata za mlađe školarce, „ispituje“ koliko današnje generacije poznaju antologijska animirana ostvarenja kao što su „101 dalmatinac”, “Porodica Kremenko”, “Tom i Džeri”, “Inspektor Gedžet”, “Aladin”, “Kralj lavova”… Muzika ovog žanra toliko je slikovita i ubedljiva da radnja može da se zamišlja bez filmskog platna i televizijskog ekrana.

Međutim, na kraju ovog vodiča, školarci imaju priliku i da pogledaju jedan od najčuvenijih crtaća svih vremena uz klavir koji muziku svira sam, bez pijaniste. Mnoge generacije sećaju se antologijske epizode pod nazivom “Mačiji koncert” iz “Tom i Džeri” serijala. U ovom crtaću, centralnu ulogu ima klavir za kojim je mačak Tom kao pijanista, dok miš Džeri pokušava da ga omete. A u filharmonijskom izvođenju, zvezda koncerta je Stenvej SPIRIO r, čudo od instrumenta i klavir poslednje generacije, kome se dirke same pokreću tako što je “Mačji koncert” deo mehanizma i datoteke čuda od instrumenta koji je već na prvim koncertima potpuno oduševio decu.

Filharmoničarke Tamara Marinković Tomić i Slavica Perić, u ulogama naratorki, godinama unazad animiraju brojne generacije dece uvodeći ih u orkestarski svet na zabavan i njima prilagođen način, a Vuk Wolkov Popović, sa samo 23 godine po drugi put predvodi Filharmoniju na dečjim koncertima, ubedljivo gradeći svoju dirigentsku karijeru.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu