Connect with us

Politika

Peter Stano: „Žozef Borelj pozvao Vučića i Kurtija na sastanak u Brisel“

Photo: Unsplash

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija na sastanak u Brisel, a datum sastanka biće naknadno saopšten, izjavio je potrparol Evropske komisije Peter Stano.

„Više puta smo rekli da će biti sastanka predsednika Vučića i premijera Kurtija. Visoki predstavnik Žozep Borelj već ih je pozvao da dođu u Brisel. Tačan datum sastanka najavićemo čim bude poznat, kao i uvek“, rekao je Stano na brifingu za novinare u Briselu.

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj saopštio je pre dva dana da je Beogradu i Prištini poslata poslednja verzija predloga za dogovor u dijalogu.

Borelj je odbio da govori o sadržaju ali je rekao da nije postavljen rok za postizanje sporazuma.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji razgovarao je u Briselu sa potpredsednikom kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o podnošenju kandidature Kosova za članstvo u EU.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu